Muharrem İnce, Dedim ki Sayın Balbaya, Adalet Bakanını izleme görevi sana ait’, İnfaz Koruma memurlarının özlük hakları ile ilgili gündem dışı bir konuşma hazırlayacak. Bir milletvekili arkadaşımız da bunu TBMMde gündem dışı olarak okuyacak. Ve bu konu ile ilgili olarak bir Meclis araştırması hazırlayacak. Özel mahkemelerin yargılama yöntemleri üzerine de bir gündem dışı konuşma hazırlayacak. Sayın Haberala da organ nakli konusunda bir gündem dışı konuşma hazırlamasını ve önümüzdeki günlerde bunu bana iletmesini istedim. Yine Sayın Haberal tıp eğitimiyle ilgili bir Meclis araştırması hazırlayacak. YÖK Kanunu üzerinde yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili bir hazırlık yapacak diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Melda Onur, Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Amasya Milletvekili Ramis Topal ve İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, dün Ergenekon davasından tutuklu yargılanan gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan İnce, “Yasama, yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Yargı yetkisi de Tayyip Erdoğan ve AKP adına yapılıyor” dedi. Mustafa Balbay’a 16 duruşmadan men cezası verilmesine de değinen İnce, “Sayın Balbay’ın söyledikleri çok ilginç; ‘Söz istedin, salonu terk ettin diye mahkeme bana ceza verdi’ diyor. Oysa kamera kaydının ortada olduğunu söyledi. Bu mahkeme gerçekten iktidarın mahkemesi değilse, bu mahkeme yanlı, taraflı bir mahkeme değilse, Adnan Menderes’i idam eden o yanlı mahkeme gibi değilse o kamera kayıtlarını açıklarlar” dedi.

Balbay’ın, duruşmalarda kendi tanıkları olduğu zaman da tanıklara sanık muamelesi yapılmasından yakındığını aktaran İnce, “Yargılamanın işkence olduğunu, 3 saatlik görüş haklarının 2 saate düşürüldüğünü, 4 binlik kapasitede 10 bin kişinin kaldığını” anlattı.
CUMHURİYET