CHP'nin simge ilçelerinden Çankaya'da "naylon delege" iddiaları yargıya taşınıyor. 47 delegenin ikamet etmedikleri farklı mahallelerden delege seçtirildiği, 6 delegenin ise Çankaya dışında oturduğu, ayrıca CHP üyesi olmadığı iddia ediliyor. Genel Merkez, iddialar üzerine detaylı inceleme başlattı.

CHP'deki "naylon delegelik" iddialarının parti üyelik tartışmalarının yaşandığı süreçte ortaya çıkması da ilginç bir tabloya neden oldu. CHP'de üyelik tartışması, Yargıtay Başsavcılığı'nın üyelikleri düşürmesi ile başladı. Başsavcılık, 39 bin 843 üyeyi mükerrerlikten, 12 bin 728 üyeyi başka partiye üyelikten, 26 bin 702 üyeyi ise vefat nedeniyle CHP üyeliğinden düşürdü. CHP, bunun üzerine Başsavcılık'tan diğer partilere üye olan isimleri ve partilerin tam listesini istedi. CHP'nin, 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle toplam 957 ilçede Parti Kütüğü'nde kayıtlı asıl üye sayısı, 954 bin 994 oldu.

Üyeliklerin düşürülmesi ile sıkıntı yaşayan CHP'de, Genel Merkez istifaları da mercek altına aldı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, il başkanlıklarına gönderdiği genelgede, yerel seçimler öncesi yeni üyeliklerin önemine dikkat çekerken, 1 Ocak 2012'den bu yana gerçekleşen istifaların nedenlerinin araştırılmasını ve sonuçların Genel Merkez'e iletilmesini istedi. CHP'de üyelik tartışması bitmeden, bu kez naylon delege iddiaları ortaya atıldı. Genel Merkez, Çankaya dışında diğer ilçelerde de naylon delege iddialarını incelemeye aldı.

EZELHAN ÜSTÜNKAYA-BUGÜN GAZETESİ