ANKARA (ANKA)- CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba tasarıda yer alan internete ilişkin hükümlerin Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine gideceklerini söyledi.
Erdemir, TBMM'de bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Torba Tasarı'da yer alan internete ilişkin hükümleri eleştiren Erdemir, " Bu bir makyaj düzenlemesi. Bakandan alınıp TİB'e bırakılması aslında talihsiz bir makyaj" değerlendirmesini yaptı.
"Anayasa Mahkemesine gidecek misiniz?" sorusuna da Erdemir, "CHP olarak konunun takipçisi olacağız gerek Anayasa Mahkemesi sürecinde gerekse daha sonraki süreçlerde. Bu internetin karartılması dediğimiz akıl tutulmasının karşısında olacağız. Ama buradan yurttaşlarımıza bir çağrımız var. Hali hazırdaki yasa 5651 (İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun)AİHM tarafından Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı bulunmuş bir yasadır. Önümüzdeki süreçte de gerek Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yoluyla gerekse sonrasında AİHM başvuru yoluyla bu yasanın insan haklarına standartlarının aykırılığının ifşa edilmesi gerekir diye düşünüyorum" yanıtını verdi.(ANKA)
(MG/ÖZK)