ANKARA

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın ardından, Parti Meclisi'nin (PM) resmi olmayan seçim sonuçları kadın ve gençlik kotası hesaplanarak yeniden açıklandı. Buna göre, daha önce asıl listede yer alan Berhan Şimşek, Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Pekşen, Mehmet Yula, Ekrem Kerem Oktay, İrfan Önal ve Okan Gaytancıoğlu kota nedeniyle PM'nin yedek üyeleri oldu.

CHP'nin, Genel Başkan, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçildiği 35. Olağan Kurultayı, hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

İlk gün genel başkan seçiminin yapıldığı kurultayın ikinci gününde 60 kişilik PM ve 15 kişilik YDK üyeleri belirlendi. İkinci gün çalışması 19 saatte tamamlanan kurultayda, PM'nin resmi olmayan ilk sonuçları, parti tüzüğündeki kadın ve gençlik kotası hesaplanmadan kamuoyuna açıklandı.

CHP, kota hesaplanarak düzenlenmiş yeni PM listesini açıkladı. Buna göre, daha önce asıl listede yer alan Berhan Şimşek, Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Pekşen, Mehmet Yula, Ekrem Kerem Oktay, İrfan Önal ve Okan Gaytancıoğlu kota nedeniyle PM'nin yedek üyeleri oldu.

Emre Çam, Gamze Taşçıer, Canan Kaftancıoğlu, Sera Kadıgil, Tuğba Ütebay, Ferihan Karasu ve Sevda Erdan Kılıç ise kota dolayısıyla PM'ye girdi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA