CHP'de genel başkan seçiminin yanı sıra yönetimde de önemli değişikliklerin gerçekleştirileceği 35. Olağan Kurultay hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

Bugüne kadar 18'i olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP'de, 35'inci Olağan Kurultay için hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı.

Kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP'de, İstanbul'da Cemal Canpolat, İzmir'de eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, Ankara'da da mevcut başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi. Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi de belirlendi. CHP'de milletvekilleri ve milletvekili olmayan PM üyeleri de doğal delege sayılıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, 120'den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor.

Kılıçdaroğlu'na tek rakip Balbay

Mevcut delege yapısı dolayısıyla, Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Kılıçdaroğlu'na tek rakip ise adaylık için yeterli 120 imzayı topladığını belirten CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay.

Balbay, 200 delegenin imzasıyla, genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

Seçimli bir olağanüstü kurultay toplamak isteyen ancak başarılı olamayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski CHP Milletvekili Umut Oran ise 'aday olmayacaklarını' açıkladı.

'Demokrasi, değişim ve kardeşlik' vurgusu

'Demokrasi, değişim ve kardeşlik' vurgusunun yapılacağı kurultayda, 'birlik' ve 'özgürlük' temalı afişler yer alacak. Salona, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Atatürk posterleri asılacak.

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nı takip etmek için 900 civarında basın mensubu başvurdu. Kurultayda ilk gün genel başkan, ikinci gün ise PM üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

'MYK ve PM'de değişiklik'

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultay için çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Kılıçdaroğlu'nun, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nde önemli değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor.

Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM'nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor.

re tüzükte yapılacak bazı değişiklikler ele alınacak.

Kaynak: AA