CHP Manisa İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde mermi atılmasını protesto etti. AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan CHP'liler, partilerinin Manisa İl Başkanlığı önünde toplandı. Manolya Meydanı'na kadar yürüyen CHP'liler, 'Yeni Türkiye buysa ben eksisini istiyorum', 'CHP'ye kalkan eller kırılsın', 'İstifa etmek için atom bombası mı patlaması gerek' ve 'Sana başkanlığı tattırmayacağız' yazılı pankartlar taşıdı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Halil Tokul ve ilçe başkanları yürüyüşe katıldı. Sloganlarla harekete geçen CHP'lilere, HDP İl Başkanlığı binası önünden geçerken, HDP'liler alkışlarla destek verdi.
YÜRÜYÜŞTE İZMİR MARŞI
Yürüyüşte "Kılıçdaroğlu'nu yedirmeyeceğiz" sloganları atan CHP'liler, Erzincan Belediyesi ziyaretinde Başbakan Binali Yıldırım için değiştirilen İzmir Marşı'nı da söyledi. Yürüyüşü izleyen birçok vatandaşın topluluğa alkışlarla destek verdiği görüldü.
"CUMHURBAŞKANIMA HAKARET ETTİRMEM"
Yürüyüşün ardından Manolya Meydanı'nda basın açıklaması yapılırken yoldan geçen iki kadın, Cumhurbaşkanına hakaret edildiğini öne sürdü. Kadınlar Özgür Özel'in açıklama yapacağı sırada "Ama kimse hakaret etmesin, ben Cumhurbaşkanıma hakaret ettirmem. Yanlış yapıyorsunuz" diye bağırdı. Bu sözlerle ortam gerilirken, polisler kadınları alandan çıkardı.
"VIZ GELİR TIRIS GİDERSİNİZ"
Meydanda açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör konusunda AK Parti'yi suçladı. Sert sözlerle AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Özel, "Kendi hatalarını örtmek isteyenler, suçu başkasına yıkmaya çalışıyorlar. Hepimiz biliyoruz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu en çok şehit cenazesine giden, terörle mücadelede ne destek istenirse koşulsuz veren, bu ülkeyi seven bir vatan evladıdır. Ona atılan kurşun bizi ve onu yıldıramaz. Bizim liderlerimizin cesareti, o suikastçı alçakları her zaman alt etmiştir. Partimize, genel başkanımıza yönelik suikast ihbarları ulaşmaktadır. Herkes şunu bilsin, en çok da sarayda otura diktatör bilsin. Ne sen ne baskıların vız gelirsiniz, tırıs gidersiniz" dedi.
MUHAMMED ALİ SON YUMRUĞU ERDOĞAN’A ATTI
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ünlü boksör Muhammed Ali'nin ABD'deki cenaze törenine katılmasını eleştiren Özel, "Her şeyi istismar etmeye çalışan, oya çevirmeye çalışan saraylı; en son çareyi, hepimizin sevgilisi Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmakta buldu. Oradan rant devşirecekti. Cenazeye gitti. 'Konuşma yapacağım' dedi. 'Olmaz' dediler. 'Tabutu taşıyacağım' dedi. 'olmaz dediler', 'Örtü koyacağım' dedi. 'Olmaz dediler'. Ey ilahi adalet. Bu toprakların gördüğü en güçlü bilek, ömrü boyunca kimleri kimleri devirdi. En son yumruğu bu diktatöre attı" dedi.
Konuşmanın ardından CHP'li gençler, "AK Parti'nin yalanları" ismini verdikleri dövizleri meydanındaki süs havuzuna attı.

Kaynak: DHA