CHP Milletvekili Emre Köprülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlarla iletişimin siyasetin doğasında olduğunu belirterek, milletvekillerinin, vatandaşların, seçmenlerin taleplerine, ihtiyaçlarına ve beklentilerine daha sağlıklı bir şekilde cevap verebilmesi için iyi bir danışman ekibinin olması gerektiğini söyledi.

Milletvekiline çalışmalarında artılar sağlayabilecek diğer mesleklerden insanların da mutlaka olabileceğini ifade eden Köprülü, kendisinin personel tercihini iletişimcilerden yana kullandığını kaydetti. 

Köprülü, hukukçu olduğunu ve hukukçu olmasının, Meclis'in işleyişi, yasama faaliyetleri ve kanun yapma teknikleriyle ilgili çalışmalarda kendisine avantaj sağladığını belirtti.

İLETİŞİMCİLER BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Emre Köprülü, şöyle konuştu:

"İnsanlara, seçmenlere daha iyi ulaşabilmek, onlarla iletişim kurabilmek, toplumun beklentilerini daha iyi anlamak ve sizin anladıklarınızı da topluma anlatma noktasında, elbette halkla ilişkiler, iletişim büyük bir önem taşıyor ve bu anlamda iletişimci personelinizin olması size büyük avantaj sağlıyor. Ben de bu nedenle personelim de bu şekilde bir irade ortaya koydum, çalışmalarından da memnunum."

"İletişimci danışmanlar büyük artı sağlıyor"

Köprülü, "iletişimci personelin kendisine ne gibi avantaj sağladığına" ilişkin soruya, "Eğer siyasetle uğraşıyorsanız gündemi iyi takip etmeniz lazım, gündemi takip ederken de iletişimci danışmanların büyük avantajı oluyor. Gündemi iyi takip ettiğiniz zaman da halkın beklentilerini, sorunlarını daha iyi anlıyorsunuz ve bu sorunlara da o zaman daha iyi çözümler üretiyorsunuz. Halkın siyasetten ve siyasetçiden beklediği bu zaten. Bu nedenle iletişimci danışmanlar bana bu yönde büyük artı sağlıyor. Ben de bu tercihimden dolayı memnunum" yanıtını verdi.

CHP'li Köprülü'nün danışmanlarından Koray Çağdaş Alp, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu ve iki dönemdir Köprülü'nün danışmanı. 

24. Dönemden beri Köprülü'nün yanında çalışan Muhteber Ilgaz, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu. İki dönemdir Köprülü'nün yanında olan Aşkın Çırak ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu.

Kaynak: HABER7.COM