“OccupyCHP” adı altında sosyal medyada örgütlenen gençler 12 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te CHP Genel Merkezi’ni işgal edeceklerini duyurdu.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, işgal edecek gençler için hazır ve oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.
Gerçekleştirilecek bu eylemden dolayı çok heyecanlı olduklarını dile getiren İrfan İnanç Yıldız, hazırlıklar için iki toplantı yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi:
“Cumartesi günü forumun gerçekleştirileceği alana iki masa kuracağız. Bu masalardan biri üye kayıt masası olacak. Dileyen gençler partimize anında üye olabilecekler. Diğer masa ise, gönüllüler masası olacak. Partimize üye olmadan projelerimize, eylemlerimize gönüllü olarak katkı sağlamak isteyen arkadaşlarımız için oluşturduğumuz formlar bulunacak bu masada. Kendilerine uzmanlık alanlarını ya da etkin oldukları alanları, partimizde eksik gördükleri, eleştirdikleri noktaları soracağız.”
KILIÇDAROĞLU ONAYLADI: Etkinlikle ilgili MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat bilgi verdiğini anlatan Yıldız, üye olmak isteyenlerin üyelik işlemlerinin hızlandırılmasıyla ilgili parti tüzüğünde yer alan 12. maddeden faydalanması ve eylemin gerçekleştirileceği gün genç milletvekillerinin de alanda hazır bulunması için Kılıçdaroğlu’nun da onayını aldığını söyledi.
CHP’Yİ İŞGAL ET: Yeni bir ruha sahip, genç bir CHP’nin iktidara daha hızlı yürüyebileceğini bildiren Yıldız şöyle devam etti: “Bizim daha önceden fitilini ateşlediğimiz CHP’yi gençleştirme hareketi için bütün gençleri destek vermeye, bize güç vermeye davet ediyoruz. Türkiye’de yeni bir siyaset dilinin oluşturulması, yaş ortalaması 50-60 civarında olan kadrolarımızın gençleştirilmesi, siyasete yeni yüzlerin katılması bizim en büyük arzumuz, halkımızın da talebi bu yönde. Bu yüzden çok mutluyuz ve oldukça heyecanlıyız. ‘CHP’yi İşgal Et!’ girişimi için kapımızı sonuna kadar açıyoruz.”
KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇAĞRI:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim döneminde gençlere sürekli çağrı yaparak, “Gelin, değiştirelim” ifadesini sıklıkla kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede de, “Biz CHP olarak, gençlerimizin gücüne inanıyor ve değişime açık olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm gençlerimizi kucaklamaya hazırız. 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası hilenin değil, doğrunun kazanması için gece gündüz bize destek veren gençlerimiz ile gurur duyuyoruz. Gençlerin kararlılığı, onlarla kurmaya çalıştığımız bağ için bizlere cesaret verdi. Gençlerle birlikte özgür Türkiye’yi yeniden kuracağız” ifadesini kullandı.
KİM BU GENÇLER: 30 Mart yerel seçimleri sonucunda yaşanan usulsüzlük iddiaları ana muhalefet CHP’de başını gençlerin çektiği ve sosyal medya platformları üzerinde örgütlenen yeni bir grubu doğurdu. Kendilerine “#occupychp” (CHP’yi işgal et) ismini veren grup, “Siyaseti liderlere bırakarak uzaktan eleştirmek dönemi bitmiştir” sloganıyla CHP içinde siyaset yapma kararı aldı. 81 ilde örgütlenmeye çalışan grup tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili CHP, Gezi sürecinden beridir görüyoruz ki, seni yöneten adamlardan bazıları bu muhalefet işini pek beceremiyor” ifadesi kullanıldı. Gruba yine sosyal medya üzerinden destek verenlerin sayısı da giderek artıyor. Grup şimdiden İstanbul’da 3 bini, Ankara’da ise bini aşkın bir kitleye ulaştı.
30 Mart yerel seçimlerinin yapıldığı gün başta İstanbul ve Ankara olmak üzere metropollerden yansıyan şaibe iddiaları üzerine CHP Genel Merkezi ve il örgütlerine giderek başta tutanak usulsüzlükleri olmak üzere seçim hilelerini ortaya çıkarmak görevi üstlenen gençler, parti içinde yeni bir örgütü inşa etme kararı da verdi.
GEZİ RUHU:
Grup adına yayımlanan 20 maddelik manifesto ise şöyle:
“Fikri, bilinci ve vicdanı özgür Gezi Ruhu’nun partiye hakim olmasını amaçlar. Genç kuşağın parti, ülke ve dünya yönetiminde karar hakkı aramasıdır. Parti içi ya da dışı dinamiklerden, ittifaklardan tam bağımsız bir sivil inisiyatiftir. Özgürlük, eşitlik, dayanışma, sevgi, barış, hoşgörü ve adalette Gezi Ruhu’dur. Siyasi yol haritasını tüm katılımcılarıyla tartışarak, birlikte belirler. Tüketim toplumu değil, katılımcı üretim toplumunda yaşamak ister. Partinin yönetim kadrolarında 40 yaş altı genç oranını yüzde 50′nin üzerinde ister. Partinin yönetim kadrolarında kadın oranını yüzde 50′nin üzerinde ister. Statükonun değil, sürekli devrim sloganıyla yenilenmenin değişmezliğini ister. Parti içi demokrasinin ve halk iradesinin önündeki barajların yıkılmasını ister. Kimseyi ötekileştirmeden sosyal adaleti savunur. Paylaşımcı, dayanışmacı ve ideolojik önyargılardan arınmış bir yönetim ister. Tüm Türkiye halklarının topyekun özgürlüğünü ister. Cumhuriyetçilik ilkesini; Türkiye halklarının eşit iradesinin temeli olarak algılar. Halkçılık ilkesini; tüm Türkiye halklarının imtiyazsız kapsanması olarak algılar. Milliyetçilik ilkesini; yurtseverlik vurgulu olarak algılar. Devletçilik ilkesini; insan odaklı ve alçak gönüllü bir hizmet aracı olarak algılar. Laiklik ilkesini; tüm vatandaşların inanç özgürlüğünün garantörü olarak algılar. Devrimcilik ilkesini; önceki 5 ilkeyi yenileme hak ve sorumluluğu olarak algılar.
Bu manifestoya katılan herkesi, üye olmak yoluyla partiyi işgal etmeye çağrıdır.”






Sözcü