CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ve eski CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Döğer hakkında, eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan'a "hakaret" ettikleri gerekçesiyle, 9 bin 420'şer lira para cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Eski CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Ayten ve eski CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Döğer'in, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan'a 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili eylemler sırasında pankart açarak hakaret etikleri iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Burdur 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada, sanıklar Barış Ayten ve Ahmet Döğer ile avukatları Hüseyin Altay ve Hüsnü Özgür Ölmez, hazır bulundu. Eski bakanların avukatları ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Avukat Ölmez, olayda suç kastı olmadığı dikkate alınarak, mahkemeden müvekkillerinin beraatını talep etti. 

Sanıkların suçlandığı eylemi, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı sıfatıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ölmez, "Şahsi bir davranışları söz konusu olmayıp, siyasi bir propaganda gereği eylem oluşmuştur. Suç unsurlarının oluşmadığı kanaatindeyiz. Emniyetçe ikaz edilmeleriyle de pankartı indirmişler ve eylemlerine son vermişlerdir" dedi. 

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme sanıklar, Ayten ve Döğer'e hakaret suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

Söz konusu hapis cezasının 9 bin 420'şer lira para cezasına çevrilmesine karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı

Kaynak: HABER7.COM