Vatan'dan İlhan Erdemir'in haberine göre, CHP'nin ABD ziyaretinde Gülen cemaatiyle kurulan temasın ardından, Fethullah Gülen’in onursal başkanlığının yaptığı ve Gülencilerin ABD’deki en eski kuruluşlarından biri olan Rumi Forum da bugün bir başka CHP’li Milletvekilini ağırlıyor.

CHP’nin Bursa Milletvekili ve Harvard doktoralı Aykan Erdemir, bugün Rumi Forum’da, yine basına kapalı bir toplantıya katılıyor. Oldukça dar katılımlı olacak bu toplantı, Rumi Forum’un, 17. Caddedeki merkezinde yapılacak.

'Batıdan kuşku duyma sorunu'nu konuşacak
Erdemir, Vatan’a görüşmeyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Erdemir, Rumi Forum ve davetlilerle iki konuyu işlemeyi hedeflediğini kaydetti. Bunlar Türkiye’deki temel hak ve özgürlükler ile bunun dışpolitikayla ilişkisi olacak. Erdemir ayrıca şunları ekledi:

"Türkiye’nin AB, AB Konseyi, ve Transatlantik ilişkilerinin kötüleşmesi ile Türkiye içindeki demokrasi ve özgürlükler problemlerinin artmasının paralel seyir halinde işlediğini görüyoruz. Bir taraftan Türkiye otoriterleşirken diğer taraftan da dış poliitka bağlamında Şangay İşbirliği Örgütünden daha çok bahseder, Çin Hava Savunma Sistemine yönelir ve AB’ye kuşkucu tavır alır hale geldi. Konuşmamda bu durum analizinin üzerinde duracağım."

Rumi Forum Fethullah Gülen'e bağlı
Rumi Forum, websayfasında, kurumun amacı olarak ‘farklı inanç ve kültür arasında diyalog’ olarak özetliyor.

Rumi Forum, açıldığı ilk yıllar başkentte Türkiye-ABD ilişkileri de dahil olmak üzere, birçok dış politika konularında paneller düzenlemesiyle tanınıyordu. Son zamanlarda ise daha çok dinler arası toplantılara yoğunlaşan bir kurum.

Öte yandan Milletvekili Aykan Erdemir, son zamanlarda öne çıkan isimlerinden biri olarak biliniyor. ABD Dışişlerinde CHP adına yapılacak görüşmeleri bu gezide Erdemir üzerine aldı. Görüşme, Rumi Forum’daki görüşmeden hemen sonra yapılacak.