Bazı temaslarda bulunmak üzere dün Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi ve Didem Ergün ile Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Saniye Gül Barut'tan oluşan CHP heyeti dün valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ziyaret ettikten sonra, akşam saatlerinde de Asker Hastanesi'ne giderek, patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti.

YARGILAMA SÜRECİNDE TANIŞMIŞLAR

CHP heyeti, 2012 tarihinde askeri casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan Yüzbaşı Ersel Ezen ile de bir araya geldi. Yargılama sürecinde bir rapor hazırladıklarını ve mahkemede Yüzbaşı Ersel Ezen ile tanıştıklarını belirten Ağbaba şöyle dedi:'Diyarbakır'da dün çok yararlı geçtiğini düşündüğümüz bazı temaslarda bulunduk. Daha sonra da Hani İlçemiz'de İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan askerlerimizi ziyaret ettik. Askeri casusluk davası sırasında tanıştığımız Yüzbaşı Ersel Ezen'i de ziyaret ettik. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ilettik ve acil şifalar diledik' dedi. 36 YAŞINDAKİ Yüzbaşı Ersel Ezen'in, yargılandığı Askeri Casusluk Davası'ndan beraat ettikten sonra 2015 Temmuz ayından beri Hani İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüttüğü kaydedildi. 

'SUR'U SIR OLMAKTAN KURTARMAK LAZIM'

Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi ve Didem Ergün ile Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Saniye Gül Barut'tan oluşan CHP heyeti, bugün sabah erken saatlerde Ergani İlçesi'ne geçti. Ergani ilçe teşkilatını ziyaret sırasında konuşan Ağbaba, Diyarbakır'daki temaslarını değerlendirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla geldikleri Diyarbakır'da acele kamulaştırma ile ilgili mağdur vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, valilik ve belediye yetkilileriyle görüştüklerini anlattı. 

Sur'un sır olmaktan kurtarılması gerektiğini belirten Ağbaba şöyle dedi:'Operasyonlar bitmiş. Hala Sur'a girilmesine izin verilmiyor. İnsanlar Sur'da ne olduğunu merak ediyor. Sur'da evleri yıkılanlar da Sur'ın sır olmasından endişe ediyor. İnsanların Sur'a girmelerine izin verilmemesi doğru değil. Çok zor dönemler geçirdik ülke olarak.'CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindekiler, daha sonra sokağa çıkarak buradaki vatandaşlarla sohbet etti. CHP heyeti buradaki temaslarını tamamladıktan sonra da Çermik İlçesi'ne geçti. Burada ilçe teşkilatı üyeleri tarafından karşılanan heyet üyeleri, bir çay ocağında oturarak vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Kaynak: DHA