CHP'de 35. Olağan Kurultay sonrası oluşan yeni yönetim görevine başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreter olarak atanan Kamil Okyay Sındır da görevi Gürsel Tekin'den devraldı.

Sındır'a yeni görevinde başarılar dileyen Tekin, CHP'de bütün koltukların çok anlamlı olduğunu söyledi.

Genel sekreterlik koltuğunun aynı zamanda partinin vicdanı olduğunu belirten Tekin, 'Bu görev partinin hafızasıdır, ben bu vicdanı temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Ben sizi belediye başkanlığı döneminizden tanıyorum, aynı başarıyı buraya taşıyacağınıza inancım var. Başarılar diliyorum, Allah utandırmasın' dedi.

Tekin, ihtiyaç duyması halinde Sındır'a her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu da bildirdi.

Sındır da Tekin'in çok önemli bir görevi layıkıyla yerine getirdiğini vurgulayarak, 'Partimizi asırlık bir parti yapan aslında sizin gibi değerlerin bu partide görev almış olmasıdır. Bizler de sizlerin yükselttiği bu çıtayı daha yukarıya taşımak, partimizi iktidara taşımak, cumhuriyetimizin bekası için çalışacağız. Görevler devredilir ama partiye ve ülkeye olan sevda bitmez' diye konuştu.

Milletvekili odasından Atatürk posterinin indirildiği iddiası

Genel Sekreter Sındır, CHP'li bir milletvekilinin TBMM'deki odasından Atatürk posterini indirdiği iddiaları ve grup yönetiminin başlattığı incelemeye ilişkin soru üzerine, incelenen bir konu üzerine yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

Adı geçen CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'u çok iyi tanıdığını dile getiren Sındır, şunları söyledi:

'Benim bulunduğum ortamlarda defalarca 'kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını' söyledi. Soyadının bile Altıok olduğunu, CHP'nin altı okundan alınmış bir soyad olduğunu dile getirdi. İnceleme tamamlanmadan herhangi bir arkadaşımızın isminin bile anılması, o arkadaşımıza haksızlık olur. Dilerseniz bu konu parti içinde, örgüt içinde incelensin, araştırılsın, sonuçlarını zaten Genel Başkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.'

Gürsel Tekin de 'Şunu herkes bilsin, bu konu dedikodunun ötesinde bir şey değildir. Hiçbir CHP'li milletvekili, parti yöneticisi veya sıradan bir üye bunu yapmaz. Buna bizlerin de tahammül etmesi mümkün değildir. Bu tamamen asparagas ve iftiranın ötesinde bir şey değildir' açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA