CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen, TRT Türk Kanalı’nda 10 Temmuz Cuma günü yayınlanan ve Atatürk’e hakaret içeren programla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Türkmen, Kendi Gökkubbemiz’ adlı belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti’nin söylediklerini yayınlayanları sert bir dille eleştirdi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Türkmen “Bilindiği gibi son yıllarda Atatürk’e ve Milli mücadele kahramanlarına yönelik karalama ve hakaretler giderek yaygınlaşıp belli anlayışlarda moda haline gelmiştir. Değer yargılarından bahsederken mangalda kül bırakmayanlar konu Atatürk, silah arkadaşları ve kazanımları olunca hemen her platformda ,bu ülkenin değer yargılarını hiçe sayarak adeta hadsizlik edip alay edercesine açıklamalarda bulunuyorlar!

Bu hakaret dolu sözleri belgeselde kullanan, yayınlayanlar ve TRT’nin tüm sorumluları yargılanmalıdır. Bu sebeplerden dolayı Adana Cumhuriyet Başsavcılığına ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundum.

Buradan tüm kamuoyunu,sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yapılan hakaretlere karşı yapmış olduğumuz suç duyurusuna hep birlikte müdahil olalım ve toplumsal tepkimizi bize yakışır biçimde hukuki yollar ile gösterelim. Kamu vicdanının rahatlaması için, Atatürk düşmanı,Cumhuriyet düşmanı bu söylemlerin olduğu belgeseli hazırlayan ve yayınlayanların cezalandırılmasını sağlayalım’’ dedi.


Sözcü