CHP Grup Yönetimi, kimi matbuat neşriyat müesseselerinde partiye mensup birlikte milletvekilinin Meclis'teki odasında somurtkan bulunan Atatürk fotoğrafını indirdiği iddialarının arkası sıra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun emriyle vakası aramak neredeyse üç milletvekilini görevlendirmişti.

Muhakkik yerine tayin edilen üç mebus mevzuyla ilişik çıkan olup bitenleri inceleyecek, vakada ismi güzeşte kişilerle görüşecek ve birlikte anlatım hazırlayacak. Rapor, Grup Yönetim Kurulu'nda değerlendirilerek, Grup iç yönetmeliğinin ilişik maddesi uyarınca sıkı düzen soruşturmasını müstelzim birlikte boyut var ise ilişik eşhas karşı sıkı düzen süreci başlatılacak.

'En geç salı haset birlikte akıbet edilgin olur'

Konuya bağlı AA muhabirinin sorularını cevaplayan Grup Başkanvekili hür Özel, şunları kaydetti:

'Muhakkik yerine belirlenen arkadaşlarımız ismi güzeşte kâffesi milletvekillerimizle tekerlek tekerlek görüşüyorlar. Bu hafta sonuna derece icra ettikleri görüşmenin kararında raporlarını hazırlayarak Grup Yönetim Kurulu'nda görüşülmek neredeyse sunmalarını bekliyoruz. Onlar sunduktan sonradan geçmiş Grup Yönetim Kurulu toplantısında anlatım incelenecek ve muamelat yapılacak. İki belki var; şayet kusuru mevcut birlikte dost var ise Grup Disiplin Kurulu'na yönlendirilebilir, rastgele birlikte ayıp bulunmazsa da anlatım kamuoyuna açıklanabilir. Bir mebus karşı sıkı düzen işleminin yapılıp yapılmayacağına bağlı değişmeyen merci Grup Yönetim Kuruludur.'

Grup Yönetim Kurulu toplantılarının salı günleri gerçekleştirildiğini tamlayan Özel, 'En geç salı haset birlikte akıbet edilgin olur' sanarak konuştu.

Kaynak: AA