"KURULUŞ AMACI İLE ÇATIŞAN BİR CHP VAR"

TBMM’de yaptığı basın toplantısında konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu sert bir dille CHP’yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği konuşmasında Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP kurultayındaki sonuç bildirgesi söz konusu partinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Her fırsatta Cumhuriyetin kurucu partisi olmakla övünen CHP kuruluş amaçlarıyla birebir çatışmaktadır. Atatürk’ün CHP’si Kılıçdaroğlu’nun eliyle HDP’nin, dolayısıyla PKK’nın çizgisine getirilmiştir. CHP’nin ilk defa bir sonuç bildirgesinde Türkiye’nin Avrupa Özerklik Şartında koyduğu şerhlerden vazgeçmesi dile getirilmiştir. Türkiye’nin üniter yapısını paramparça edecek olan bir uygulamanın CHP tarafından destekleniyor olması partinin savrulduğu yeri göstermesi bakımından da tarihe geçecek bir çelişkidir. 1980 öncesi CHP’nin aşırı sol hareketlerle kol kola yürümesinin bile ilerisinde bir açılım sağlanmış bölücü örgütle aynı söylem ve eylemle yürüyen bir parti ortaya çıkmıştır. Bilindiği gibi Avrupa Yerel Yönetimler Şartı’nın 3. Maddesine göre özerk yerel yönetim kavramı, kamusal düzenlemeleri yerel nüfusun çıkarları doğrultusunda yapma anlamı taşımaktadır. Dolayısıyla yerel yönetimlerde özerkliğe gerçek anlamda sahip olunması için karar alma yetkisi, organların bağımsızlığı ve yeterli finansal kaynakların bulunması şartlarının gerçekleşmesi gereklidir.” dedi.

"CHP DEVLETİ AŞAĞILAMAYA ÇALIŞIYOR"

Türk siyasi tarihinde siyasi idarenin merkeziliğini, bütünlüğünü korumanın ve bunları güçlendirmenin  esas alındığını vurgulayan Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti “Doğal olarak uygulamalar da bu doğrultuda gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle merkezi idarenin gücünü azaltacak gelişmelere pek sıcak bakılmamıştır. Türkiye’nin üniter yapısı her fırsatta öncelik olarak görülmüştür. Avrupa Yerel Yönetimler Şartı Türkiye’nin sosyolojik ve tarihi şartlarına uygun değildir. Irkçılık belasının filizlendiği Avrupa’ya uygun bir sözleşme veya uygulama olarak değerlendirilebilir ama kardeşliği ve hoşgörüyü medeniyetinin temel taşı olarak gören Türkiye açısından söz konusu şartname gereksizdir, faydasızdır. CHP’nin bugün teklif ettiği gibi Türkiye’de yerel yönetimlerde özerkliğe kapı aralanması demek Türkiye’nin bölünmesi demektir. Yerel yönetimlerde özerkliği savunmak hendeklere, kurtarılmış bölgelere, devrim mahkemelerine, vergi adı altında alınan haraçlara meşru bir zemindir. Aynı şekilde devletin güvenlik politikalarının eleştirilmesi de dikkat çeken başka bir husustur. Terörü ve teröristi değil devleti suçlama, devletin kamu düzenini sağlamaya yönelik çabalarını aşağılama gayretine düşmüş ne yaptığı belirsiz bir CHP ile karşı karşıyayız.”

"ADETA TERÖRİSTLERE KUCAK AÇTILAR"

CHP’nin ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bölücü terör örgütünden medet umduğunu ve alenen destek verdiğini söyleyen Metin Gündoğdu “Devletimiz bütün kurumlarıyla terörle mücadeleyi gayet başarılı bir şekilde yürütmektedir. Milletimiz her gün verdiğimiz şehitlere rağmen bu ülkenin bu beladan kurtulması için kendi yürek yangınını görmezden gelerek yarınlardaki huzur ve güvenlik için yapılan mücadelenin yanında olduğunu her fırsatta ifade etmektedir. CHP ise millete sırtını dönmüş teröristlere kucak açmış gibidir. Zararlı marjinal ideolojilerin egemen olduğu bir CHP ile karşı karşıyayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, kendisine oy verenleri bile hayal kırıklığına uğratan bir yeni CHP söz konusudur. Yeni CHP’de altıoktan  da eser kalmamıştır. Cumhuriyetçilik ve milliyetçilik adeta ayaklar altındadır. Öte yandan ihanet bildirisine imza atan 1128 akademisyene HDP’den önce CHP’nin sahip çıkması da manidardır. CHP’de çok ciddi bir eksen kayması yaşanmaktadır.” diye konuştu.

CHP'LİLERİ AK PARTİ'YE DAVET ETTİ

Gündoğdu, Türkiye siyasetinin en önemli sorununun muhalefet boşluğu olduğunu söyledi ve     Böyle bir CHP’nin ana muhalefet olduğu bir yerde, adeta ateş çemberi arasında kalan bir ülkede milletimizin sağduyusuyla tek başına iktidar olan AK Partinin varlığı insanlarımız için tek umuttur. Üniter yapımızı önemseyen, birlik ve beraberliğimize kıymet veren sağduyulu, vatansever CHP’li kardeşlerimizi de Türkiye’mizin selameti için Ak Parti saflarında siyaset yapmaya davet ediyorum. Tek devlet, Tek millet, Tek vatan ve Tek bayrak olarak, ay yıldızlı al bayrak altında, hür ve müstakil bir şekilde ebediyete kadar, birlikte ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.”

Kaynak: HABER7.COM