Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar, bir basın açıklaması yaparak meslektaşlarının cezaevinde darp edildiğini öne sürdü.

DHKP-C'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 9 avukat için adliye önünde toplanan yaklaşık 50 avukat, meslektaşlarına yönelik yapılan gözaltı ve tutuklama işlemlerinin keyfi ve hukuksuz olduğunu ileri sürerek, tutuklamaları protesto etti. ÇHD'li avukatlar basın açıklaması yaparak meslektaşlarının tutukluluğuna itiraz edeceklerini ifade etti. Basın açıklamasını ise DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Efkan Bolaç yaptı. Bolaç, yaptığı açıklamada meslektaşlarının 23 Ocak'ta Metris Cezaevi'nden Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevine sevk edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Meslektaşlarımız F Tipi tecrit hapishanesine girişte onursuzca aramaya maruz kalmışlar, darp edilmişler ve bu nedenle disiplin cezası almışlardır. İnsanlık onuruyla bağdaşmayacak ince aramalar, hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olmasına rağmen Adalet Bakanlığı'nın oluruyla işletilen bir uygulamadır. Meslektaşlarımıza bu uygulamayı reva gören ve bu emri veren tüm görevlilerin peşini bırakmayacağımızı, haklarında tüm yasal süreçleri işleteceğimizi ilan ediyoruz. Bugün tutuklanan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Açıklamanın ardından avukatlar, meslektaşlarının tutukluluk hallerine itiraz eden bir dilekçeyi savcılığa sundu.

radikal.com.tr