Çağdaş Hukukçular Derneği’nin  tutuklu Avukatlar için düzenlediği dayanışma gecesi 14 Aralık Cumartesi günü saat 19:30’da  Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bu anlamlı gecenin sunumunu Barış Atay ve Şebnem Sönmez yaptı.

Dayanışma gecesinin ilk olarak tutuklu avukatlara ve ÇHD'ye yapılan operasyonların görüntülerinin ve Av. Taylan Tanay’ın parmak izinin alındığı videolar gösterildi. Bu görüntüler katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve salonda yüksek sesle sloganlar atıldı.  Salondaki katılımcılar tek bir yürek olarak “Devrimci avukatlar onurumuzdur!” sloganıyla meslektaşlarının yalnız olmadıklarını gösterdiler.  

Video gösterimlerinin hemen ardından ÇHD İstanbul Şube Başkanı Av. Güray Dağ bir konuşma yaptı. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak işkence ile karşı karşıya kalanların, işçilerin, ve tüm ezilenlerin yanlarında olduklarını söyledi. Dağ,Hiçbir baskı ve faşizm bizi devrimci avukatlık pratiğinden alıkoyamayacak” dedi.  Ayrıca Av. Güray Dağ, 24-25-26 Aralık tarihlerinde Silivri’de gerçekleşecek olan Tutuklu Avukatların davasına herkesin katılması için çağrı yaptı.  

Güray Dağ’ın konuşmasının ardından Tutuklu Avukatlardan gelen iki adet mektup okundu.

Gece’de Ferda Erener, Orhan Alkaya, Efkan Şeşen, Hüseyin Turan, Bilgesu Erenus, Hilmi Yarayıcı, Mehtap Meral ve son olarak Grup Yorum sahne alarak tutuklu avukatlara desteklerini dile getirdiler.

Etkinlik süresince sık sık  “Devrimci avukatlar onurumuzdur!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganları atıldı. Salona “Devrimci avukatlar onurumuzdur!”, “Devrimci avukatlara özgürlük!” pankartları asıldı.

Ayrıca Programa davetli oldukları halde mazeret bildirerek gelemeyen, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Güvenç Dağüstün, Menderes Sabancılar ve Hakan Yeşilyurt’un mesajları okundu.

Yeşim TURAN