AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tutuklu üyelerinin 21-22 Kasım tarihlerinde cezaevlerinde kalkışmada bulunacağına yönelik istihbarat üzerine harekete geçti.

Türkiye genelindeki 375 kapalı ve açık cezaevinin tamamıyla söz konusu bilgiyi paylaşan genel müdürlük, güvenlik tedbirlerinin en üst sınıra çıkarılması talimatını verdi.

İddia üzerine cezaevlerindeki iç ve dış güvenlik önlemleri artırıldı. Dış güvenlikte Jandarma Genel Komutanlığından takviye kuvvetler istendi. İç güvenlikte ise infaz ve koruma memurlarının sayıları artırılarak özellikle gece çalışan personel takviye edildi.

Anlık bilgilendirme yapıldı

Rehin alma olaylarına karşı da gerekli tedbirlerin alındığı cezaevlerinde, infaz ve koruma memurlarından oluşan acil müdahale ekipleri 24 saat hazır bulunduruldu.

Yangın ihtimaline karşı cezaevi çevrelerinde itfaiye araçları bekletildi. Cezaevleri içerisindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen personel sayısı da artırıldı.

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler detaylı incelendi. Genel müdürlük bünyesindeki birim tarafından 24 saat esasına göre tüm cezaevlerinden anlık bilgilendirilmeler alındı.

Yetkililer, alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle Türkiye genelinde cezaevlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, cezaevlerindeki güvenlik önlemlerinin artırılmaya devam edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA