Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un (64), cezaevindeyken evlendiği eşi Melike Kaynak Durusoy'un (30) 1 aylık hamile olduğunun anlaşılması cezaevini karıştırdı.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre genç eşin hamileliği, Silivri Cezaevi'ne hamilelik raporu sunarak X-Ray cihazından geçmek istememesiyle ortaya çıktı.

HASTANEDE GÖRÜŞTÜLER
Balyoz davası kapsamında 15 Şubat 2011'de tutuklanarak cezaevine konulan Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy yargılama sonucunda 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Emekli paşa yargılamanın sürdüğü dönemde eşi Filiz Durusoy'dan boşandı. Ardından Melike Kaynak ile evlendi.

Yaklaşık 1.5 yıldır evli olan Durusoy çifti, açık görüş hariç bir araya gelemiyordu. Recep Rıfkı Durusoy 12 Şubat günü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne böbrek rahatsızlığı sebebiyle tedaviye alındı. Emekli paşa hastanede özel odada 10 gün tedavi gördü. Durusoy'un hasta yatağında olduğu sırada genç eşinin de refakatçi olarak yanında kaldığı tespit edildi. Emekli paşaya idari soruşturma sonucunda hücre cezası verildi.

EŞLE GÖRÜŞME YASASI MECLİS'TE
Tutukluların eşleriyle görüşmelerine imkân tanıyan yasa geçtiğimiz günlerde Meclis alt komisyonundan geçti. Tasarının kısa bir süre sonra yasalaşması bekleniyor. Yasa, aile bütünlüğünün korunması için eşlerin cezaevinde stüdyo tipi odalarda 24 saat görüşmelerine izin veriyor. Yasa, eşlerin ayrıca çocuklarıyla bir arada zaman geçirmelerine de imkân tanıyor.