Çıkan yangında Volkan Aydın'ın vücudunda 2'nci derece yanık meydana gelirken, 1'i infaz koruma memuru 12 mahkum çıkan dumandan zehirlendi.

Yangın, B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda saat 20.00 sıralarında meydana geldi. 46 tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevinde koğuşunun değiştirilmesine sinirlenen Volkan Aydın, 5 arkadaşıyla kaldığı koğuş kapısını kapatarak yatakları ateşe verdi. Çıkan yangın sonrası dumandan zehirlenen 12 mahkum ve 1 infaz koruma memuru devlet hastanesine kaldırıldı. Vücudunda 2'nci derece yanık oluşan mahkum Volkan Aydın ise Erzurum'a sevk edildi.

Olay üzerine cezaevine giden Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Duran ve Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, yetkililerden bilgi aldı. Yangın olayı ile ilgili açıklama yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, "36 yıl hapis cezası alan mahkum tarafından koğuşun kapısı arkadan belirli malzemelerle kapatılmak suretiyle yangın çıkarılmış. Bu yangından etkilenen diğer mahkumlar rahatsız olmuşlar. Cezaevi idaresi ve jandarma mahkumları koğuşlarından çıkararak salona aldılar. 13 mahkum bu dumandan dolayı hasteneye kaldırıldı. Şuanda herhangi hayati tehlikeleri yok. Yalnızca yangını çıkaran mahkumda 2 derece yanıklar oluşmuş. Erzurum'a sevk edildi. Cezaevinde şuanda olumsuzluk herhangi bir sorun yok" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız da cezaevinde kalan mahkum yakınlarının rahat olmasını, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.