UŞAK

Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan fırında hükümlülerin ürettiği ekmek, simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve tatlı gibi unlu mamuller, hem cezaevinde hem de çeşitli kamu kurumlarında ilgi görüyor.

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan bin 100 tutuklu ve hükümlünün günlük ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla bir süre önce açık ceza infaz kurumunda 110 bin liraya günlük 10 bin ekmek kapasiteli modern bir fırın oluşturduklarını söyledi.

Belirlenen 8 hükümlüye unlu mamul üretimiyle ilgili eğitim verildiğini aktaran Gümüş, fırında ilk olarak ekmek yapımına başladıklarını kaydetti.

Ekmek üretiminden olumlu sonuç alınması üzerine daha sonra fırında simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve çeşitli tatlılar yapılmaya başlandığını aktaran Gümüş, ürünlerin cezaevindeki tutuklu ile hükümlülere taze olarak sunulduğunu, Uşak Adliyesi kantininde satıldığını, kentteki çeşitli kamu kurumları tarafından talep gördüğünü belirtti.

Kaynak: AA