Ceza İnfaz Personeli Yardımlaşma Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da dün partisinin grup toplantısında da gündeme getirdiği, “Gardiyanlar, eşle özel görüşme sırasında nöbet tutmaya karşı çıkıyor” haberleri hakkında açıklama yaptı.

Ceza İnfaz Personeli Yardımlaşma Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugün partisinin grup toplantısında da gündeme getirdiği, “Gardiyanlar, eşle özel görüşme sırasında nöbet tutmaya karşı çıkıyor” haberleri hakkında açıklama yaptı. Derneğin yaptığı açıklamada, “birçok olay ve durum karşısında hassasiyetlerimizin olması doğaldır ama bir isyan ve görevden imtina söz konusu değildir” denildi.


CİPDER Genel Başkan Yardımcısı Levent Preveze, Başbakan Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında, “Gardiyanlar isyan etmiş. Kapısında nöbet tutacağı yere gönderilir” sözleriyle tekrar gündeme getirdiği “Gardiyanlar, eşle özel görüşme sırasında nöbet tutmaya karşı çıkıyor” haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Ceza İnfaz personelinin devlet memuru olduğunu, yasalarla kendilerine verilen görevleri yapmak üzere bu kurumda bulunduklarını ifade eden Preveze, “Tabi her şeyden önce insanız ve birçok olay ve durum karşısında hassasiyetlerimizin, rahatsızlıklarımızın olması doğaldır. Ancak bazı basın kuruluşlarında yansıtıldığı şekilde bir isyan, görevden imtina gibi bir durum söz konusu değildir ve olamaz da” dedi.

Preveze açıklamasında, cezaevi çalışanlarının görevlerini kişiselleştiremeyeceğini, hiçbir şekilde mahkumlar arasında ayrım yapamayacaklarına değinerek, “Sadece kanunlarda öngörülen şekilde görev yaparız” değerlendirmesinde bulundu. Preveze açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Bizlerin şu an çok önemli sorunları vardır. Şu ana Meclis gündeminde bulunan dış güvenlik yasa tasarısı bizler için çok önem taşıyor. Zor koşullarda yaptığımız görevin niteliği ve riski de dikkate alınarak tasarının ayrıntılı olarak tekrar görüşülmesi, mali haklarımızın, özlük haklarımızın hak ettiğimiz düzeye getirilmesi için gerekli eklemelerin yapılması için mücadele etmeye çalışırken, kamuoyunda münferit olarak yapılan talihsiz bir açıklamayı cezaevi camiasının ortak düşüncesi ve tutumu gibi gösterilmesini hoş karşılamıyor ve bunu haber olarak basına yansıtanları da esefle kınıyoruz.”

ANKA