ANKARA

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden, tutuklu ve hükümlülerin tedavileriyle, ilaç teminine ilişkin bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "ilaç temininde sıkıntılar yaşanıyor", "hastane taleplerinin karşılanmasında sıkıntı yaşanıyor", "sevk edildikleri hastanede doktoru görmeden geri geliyorlar" şeklinde yayımlanan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi.

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin kurum idaresine vermiş oldukları dilekçe talepleri doğrultusunda kurum revirine çıkartılarak görevli aile hekimi tarafından muayenelerinin yapıldığı bildirilen açıklamada, aile hekiminin gerekli görmesi halinde kurum dışında bulunan üniversite ve devlet hastanelerinde de muayeneler gerçekleştirildiği belirtildi.

Acil durumlarda ise "112 Acil Servis" görevlilerince ilk müdahalelerin yapılarak hastanelere sevklerin sağlandığının ifade edildiği açıklamada, doktor tarafından gerekli görülen tedavilerin yaptırıldığı, reçetelerde yer alan ilaçların aynı gün ya da bir gün sonra temin edilerek hastalara elden teslim edildiği kaydedildi.

Söz konusu haberlerde ismi geçen A.T.A'ya kuruma geldiği 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren farklı tarihlerde kurum doktoru tarafından 18 reçete yazıldığı ve ilaçların kendisine teslim edildiğinin vurgulandığı açıklamada, Ş.A'ya da kurum doktoru tarafından 18, devlet hastanelerince de 3 reçetenin düzenlendiği ve ilaçların elden teslim edildiği bildirildi.

Tutuklu H.K'ya ise kepek ekmeği tüketmesi ve bel korsesi takması konusunda aile hekimince rapor verildiği anımsatılan açıklamada, tutukluya gerekli malzemelerin kurum tarafından temin edilerek teslim edildiği ifade edildi.

Açıklamada, haberlerde ismi geçen A.E'ye ise kurum doktoru tarafından iki reçetede yer alan ilaçların teslim edildiği ve tutuklunun hastane sevklerine ise kendi isteğiyle verdiği dilekçelerde gitmek istemediğini belirttiği aktarıldı.

Muhabir: Kemal Karadağ

Kaynak: AA