BURSA

Çeyrek altın fiyatının, son günlerde yurt dışı piyasaların da etkisiyle 200 liranın üzerine çıkması, kuyumcuların işlerini azalttı.

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeyrek altının yılbaşında 170 lira civarında satıldığını hatırlattı.

Çeyrek altın fiyatının yılbaşından bu yana 30 lira artarak, 200 liranın üzerine çıktığına işaret eden Günsay, yılın ilk günlerinde satışlarının bugüne göre daha iyi olduğunu söyledi.

Altın yerine para takılıyor

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek de dünyadaki ekonomik krizin vatandaşları, güvenli liman olan altına yönelttiğini söyledi.

Altına yatırım yapan kişilerin doğru yaptığını ve kazandığını aktaran Arıyürek,"Geçen hafta Dünya Altın Konseyi'nin yaptığı açıklamada, 2016 yılının ilk çeyreği en yüksek ikinci konumuna gelmişti. Geçen hafta ABD'deki işsizlik başvurularının bir yılın en yüksek oranına çıkması altını yükselten sebeplerden birisi. Ocak ayından bugüne altında yüzde 20 civarında artış gerçekleşti. Bu çok yüksek bir oran. Bu sene altın fiyatlarının çok aşağı inmeyeceğini söyleyebilirim."dedi.

Kütahya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Eğce de özellikle düğünlerin arttığı bugünlerde vatandaşların, hediye olarak çeyrek altın yerine para takmaya yöneldiğini ifade etti.

Şu anda 122 lira civarında seyreden altının gram fiyatında düşüş beklenmediğini de dile getiren Ülker, "Bu bizim için daha zor. Çünkü satış beklediğimiz bu dönem içinde fiyatların yüksekliğinden dolayı satış yapmamız biraz zorlaşacak." ifadesini kullandı.

Muhabir: Seyhan Kırıcı, Muharrem Cin, Altuğ Acer,Deniz Açık

Kaynak: AA