Çeşme ilçesinde, arka ikrar anlaşması gereği Sakız Adası'ndan doğacak göçmenler düşüncesince meydana getirilen aktarma alanına, göçmenlerin afiyet kontrolünden atlatılmasında kullanılacak olan dü deri kuruldu.

Türkiye ve AB'nin denizlerde dirilik kaybının önüne geçilmesi, Avrupa'ya kullanmak talip Suriyeliler düşüncesince güvenli, yasalı sefer açılması amacıyla üstünde uzlaştığı yazı kapsamında, 20 Mart sonrası Türkiye'den Avrupa'ya güzeşte göçmenlerin arka kabulü düşüncesince Ege kıyılarındaki icraat sürüyor. Bu kapsamda Çeşme'de liman sahası süresince açılan aktarma sahası da göçmenler düşüncesince müheyya bir vaziyete getiriliyor.

Ulusoy Limanı içindeki bin 500 metrekarelik alana, göçmenlerin afiyet kontrolünden atlatılmasında kullanılacak olan dü deri kuruldu. Sağlık Bakanlığı logosunun bulunmuş olduğu çadırların üstünde 'Manisa UMKE' yazdığı görüldü.

Etrafı lif örgülerle çevrilen bölgede pırtı ve inç izi işlemlerinde kullanılmak gibi müesses çadırlar da bunuyor. Toplam 6 çadırdan ikisinin inç izi okuma, birinin iaşe, birinin kayıt, ikisinin de afiyet kontrolü gayeli kullanılacağı belirtildi.

Başkan Dalgıç: 'Burası Çeşme'nin kusursuz kalbi, mültecilerin konaklamaları benzer değil'

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şunları söyledi:

'Sezonun açılacağı şimdilerde gezim ile uğraşmamız gerekirken, ahit mülteci problemi ile uğraşıyoruz. Gerçekten gelişigüzel nesne açık açık konuşulabilse, gelişigüzel nesne açık açık bilinebilse tabii bu ikrar yapılabilir. Geri ikrar namına belirlenen düzlük Çeşme'nin kusursuz kalbi. Sığınmacıların konaklamaları benzer değil. Bekliyoruz, göreceğiz. Umarım problemsiz namına biter.Otel sahipleri, turizmciler, esnaf iyice tedirgin.'

Kaynak: AA