GAZİANTEP

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 31'inci gününde Türkiye'de barınan sığınmacıların Cerablus'a dönüşü sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine gitmek için Gaziantep Valiliğine müracaat etti. Alınan izinlerin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Bavulların yanı sıra kamyonetlere yükledikleri ev eşyalarını beraberinde getiren gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'ndaki kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçerek Cerablus'a gönderildi.

Göç İdaresi Gaziantep İl Müdürü Oktay Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karkamış ilçesinden geçişlerin devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar göç eden Suriyeli sayısının 3 bin 120'ye ulaştığını bildiren Bahçeci, talep olması halinde geçişlerin devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'ye minnettarlar

Ülkesine dönen Suriyelilerden İbrahim Musa da 3 yıl önce terör örgütü DAEŞ'in Cerablus'a gelmesiyle ailesiyle Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Bu sürede Gaziantep'te kaldıklarını anlatan Musa, "Şimdi Cerablus çok güzel oldu. O yüzden evimize gitme kararı aldık. Memleketimize huzur getirenlerden Allah razı olsun. İnşallah Türkiye Cerablus gibi tüm Suriye'ye huzur gelmesine vesile olur. Bize yardım eden herkese çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Muhabir: Kerem Kocalar

Kaynak: AA