ANKARA

Araştırma Kuruluşu GfK'nın 18 gözyaşı ve giysi bin insandan bilgelik alarak hazırladığı 'Alışverişçi Raporu''nda, Türkiye'de genel ağ üzerinden alışveriş davranışları sorgulandı.

Buna mucibince sonuç 6 ayda genel ağ üstünden en ortak tomar satın kabul etme işlemi meydana getirilen kategorilerin başlangıcında yüzdelik 66 ile yolculuk ve coşku geldi.

Satın alıntı işlemlerinde yolculuk ve coşku kategorisini yüzdelik 55 ile giyim, mahveden elektroniği ve mali hizmetler strateji etti.

Sadece genel ağ üzerinden, sonuç 6 ayda minimum satın tahsil edilen kategoriler ise yüzdelik 22 ile paketlenmiş eşya ve içecek, yüzdelik 23 ile ev doğruluk ürünleri oldu.

Araştırmaya katılanların yarısından dahası da az şimdi gereksinimleri bulunan mamüllerin ve hizmetlerin hepsi düşüncesince internetten alışveriş yapabileceğini belirtti. Katılımcılara ortak sene öncesine mucibince ne online alışveriş aktivitelerini şimdi baş döndürücü bitirdikleri sorulduğunda, 'internetten verim araştırıyorum' yanıtını verenlerin payı yüzdelik 62'yi buldu. Her 3 insandan bir tanesi ise 1 sene öncesine mucibince hareketli cihazları kullanarak şimdi ortak tomar genel ağ üstünden ifa yaptığını kaydetti.

Kaynak: AA