Babası da korucu olan şehidin cenaze törenine annesi Züyebde Özatak, oğlunun teğmen üniformasını giydi.

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak'ın cenazesi toprağa verilmek üzere bugün saat 15.30 sıralarında karayoluyla memleketi Hakkari'ye getirildi. Hakkari'nin ilk şehit subayı olan Teğmen Özatak için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapıldı. Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, şehidin annesi Zübeyde, babası Salih, polis olan kardeşi İshak Özatak ile diğer kardeşleri yakınları, kurum amirleri, vatandaşlar kurucu ve askerler ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Anne Zübeyde Özatak'ın töreni oğlunun teğmen üniformasıyla gelmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Şehit annesi Özatak'ı, Vali Canbolat ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı.

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak'ın ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, omuzlarda taşınıp tören alanına konuldu. Hakkari Müftüsü Faysal Geylani dua okudu. Yapılan duaların ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Ahmet Otal, 'Acımız ve kaybımızı anlatmaya kelemiler yetersiz kalıyor. Ancak burada bulunan tüm silah arkadaşlarım, korucularımız, vatan evlatlarımız, başımız dik, anlımız açık bir şekilde ,bizler de şehidimiz gibi canımızı seve seve veremeye hazırız' dedi.

Her türlü yıkıcı ve bölücü tehdide karşı mücadelenin süreceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirten Tuğgeneral Otal, 'Hakkari, bağrından çıkardığı bir değerini, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanlı Türk Bayrağını sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğuruna, hayatının baharında şehadet mertebesine uğurlamaktadır. Teröristlerin haince saldırılarına, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, milletimizin devletimizin bekasını sağlamak için can siperane mücadele ederek 5 Şubat'ta şehit düşen Özatak'ı huzurlarınızda şükran ve minnetle anıyorum. Şehidimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum' diye konuştu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından şehit Teğmen Özatak'ın tabutu tekrar omuzlara alınarak toprağa verileceği Durankaya Beldesi'ne götürülmek üzere askeri ambulansa bırakıldı. Tabutunun omuzlarda taşınması sırasında şehidin fotoğrafı ise amcasını oğlu Ramazan Özatak tarafından taşındı.

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak, Durankaya Beldesi'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA