Günlerdir sosyal medyada yapılacağı konuşulan Cemaat operasyonu başladı.

İlk olarak Eskişehir ve Van'da başlayan operasyonda Samanyolu TV çalışanları gözaltına alındı.

Operasyon öncesi sosyal medyada 47 kişilik "gözaltına alınacaklar listesi" yayınlanmıştı.

İşte dakika dakika gelişmeler:

12:15

Çağlayan Adliyesi etrafında güvenlik önlemleri arttırıldı. Operasyonun duyulması üzerine bazı guruplar adliyenin karşısında bulunan alanda toplanmaya başladı.

11:55

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne’ nin Keşan ilçesi’nde Cemaat operasyonuna ilişkin soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, ”Teferruatını bilmiyorum ne olduğunu hangi gerekçelerle bunlar yapılıyor ama sonuç itibariyle bakacağız yapılan işlemin sonucunu göreceğiz. Şuan da bir şey söylemeyi uygun görmüyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Operasyonu sabah haberlerden duyduğunu belirterek, “Bir kere hukuk devletiyiz gerekli değerlendirmeleri süreç içinde kamuoyu da yapar. Yanlış yapan bedelini öder” diye konuştu.

10:50

AKP'den istifa eden milletvekili Hakan Şükür Zaman gazetesi binasına geldi.

10:38

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

10:20

STV'de yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi senaristlerinden Elif Yılmaz ve Makbule Çam Alemdağ gözaltına alındı.

10:05
Hakim İslam Çiçek imzasını taşıyan gözaltı kararında zanlılara, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları..." yöneltildi.

09:44
Odatv, Şike, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını yöneten ekibin beyin takımı arasında yer alan Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun adının da gözaltı listesinde olduğu öğrendi.

09:24
Soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 10 kişinin gözaltına alındığı , gözaltı olaylarının devam ettiği öğrenildi.

09:20
Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı yaklaşık 37 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bunların 5'in farklı suçlamalarla zaten tutuklu bulunduğu, bu nedenle 32 kişilik bir gözaltı listesi olduğu belirtildi.

09:00
İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.

08:36

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Emniyet'e götürülüyor.

08:25
"Türkiye Cumhuriyeti egemenliğini ele geçirmek için örgütsel yapı oluşturmak" suçlamasıyla operasyonun başladığı öğrenildi. Operasyon İslam Çiçek tarafından yapılıyor.

08:10
Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın ve Samanyolu Yayın Grubu Hidayet Karaca'nın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Dumanlı ise Zaman gazetesinde beklemeye devam ediyor.

07:42
Polisler Zaman gazetesinde gözaltı yapmadan geri döndü.

07:27
Polisler Zaman gazetesi binasına geldi. Kalabalık slogan atarak polisleri karşıladı.



06:30
Eskişehir ve Van'da başlayan operasyonda STV çalışanları gözaltına alındı.

Daha önce Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizisinin yapımcılığını yapmış olan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Eskişehir'de gözaltına alındı.

Öte yandan Avukat Fikret Duran twitter'da paylaştığı mesajda Samanyolu TV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Engin Koç'un Van'da evinden alındığını yazdı.

Odatv.com