MHP'nin mümkün yılgı kurultayında umumi başkanlığa sözlü olacağını açıklanan Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Paralel Devlet Yapılanması'nın partisine müteveccih sızdırılmış girişimlerine ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bu mevzuda hem partisini bununla beraber AK Parti'yi uyarmaya çalıştıklarını fakat çıkarlarını dinletemediklerini tabir fail Oğan, şunları söyledi:

'Cemaatin MHP'ye sızdırılmış girişimleri olduğu için önceki kat 2007 seçimleri öncesinde mebus adaylarının belirlenmesi sürecinde şüphelendik. Cemaate benzeyen bulunduğunu bildiğimiz müşterek devre insanın, belli birtakım insanların MHP'de mebus olabilmesi düşüncesince yerelde ve Genel Merkezde koyu kulis faaliyetlerini yürüttüklerini gördük. 2011 seçimleri öncesinde ise kaset komploları ile şüphelerimiz kayboldu ve cemaatin MHP üstünde cerrahi müdahale hazırlamaya çalıştığını stabil namına anladık. 2011'de mebus olduktan sonradan icap iletişim araçları gerekse TBMM kürsüsünden cemaatin Türk devleti düşüncesince ağırbaşlı müşterek yıldırma olduğunu, bu çatı ile savaşım edilmesi icap ettiğini kesif pıtrak vurguladım.'

'Cemaatçi değilim'

Sinan Oğan, kendisinin, eskiden de bugünlerde de cemaatle ilişkisinin ve görüşmesinin olmadığını, eskiden cemaati mutluluk düşüncesince müşterek yıldırma namına gördüğünü belirterek, 'cemaatçi olduğuna müteveccih iddiaları' reddetti.

Kaynak: AA