Cemaat ile AKP arasındaki çatışma % 100 ABD güdümünde olan Fetullah Gülen hareketi ile ABD’ye rağmen bazı politikaları olan AKP’nin çatışmasıdır. Gülen AKP’yi ABD adına terbiye etmek istiyor. Gülen’in ABD ve İsrail güdümündeki politikası Mavi Marmara olayında su yüzüne çıkmıştı. Gülen’in Mavi Marmara olayında ntvmsnbc ve Ajanslarda çıkan açıklaması:

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar

Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin  almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi.


ntvmsnbc ve Ajanslar

Güncelleme: 13:02 TSİ 04 Haziran. 2010 Cuma

 

WASHINGTON - Fetullah Gülen, İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine düzenlediği ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiği baskını değerlendirdi.

 

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen, "İnsani Yardım Vakfı" gemisinin İsrail'den izin almamasını eleştirdi.

 

Amerikan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Gülen, yaşananlarla ilgili "Gördüğüm şeyler hoş değil. Çirkin şeylerdi" dedi.

Görüldüğü gibi Gülen Mavi Marmara’nın İsrail’den izin alması gerektiğini savunmaktadır. Bu görüş eylemin amacına aykırıdır. Mavi Marmara eylemi  İsrail ablukasına karşı yapılan bir eylemdir, İsrail’den izin istenmesi eylemi anlamsızlaştırcaktı. Bunu Gülen de bilmekteydi ancak böyle konuşmak zorundaydı, ondan beklenen buydu.

Gülen Cemaaitini araştıranlar bilir; bu hareket güçle çatışan değil barışık yürüyen nevi şahsına münhasır bir harekettir.

ABD ve CİA desteği olmadan Gülen Cemaatinin Dünya ölçüsünde bu derece örgütlenmesi mümkün olamazdı.

Cemaat en büyük Ergenekon Suç örgütüdür

Cemaatin yargıyı etkileyip yönlendirdiği, devlet içerisinde örgütlendiği herkesin kabul ettiği bir gerçek olmasına rağmen Cemaate hiç kimse dokunamamaktadır. Zamanında Ecevit bile Cemaate övgüler dizmiştir. Sağda ve solda bir çok kişi Cemaatle ilişkilidir.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 13 Ağutos Muhtırası AKP ile Cemaat çatışmasının açık kanıtı olduğu gibi ABD ile AKP arasındaki uyumsuzluğun da bir yansımasıdır.  Gezi direnişi ve sonrasında Dünya basınında çıkan yazı ve yorumlara bakıldığında batının AKP’yi gözden çıkardığını görüyoruz.

 Rahmi OFLUOĞLU

Gazeteciler ve Yazarlar VakfI'nın Açıklaması için TIKLAYINIZ.