Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Sesli, yazılı veya  görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlamasıyla dava açılan Cem Yılmaz duruşmaya  katılmadı. Yılmaz'ın avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel'in hazır  bulunduğu duruşmaya, davacı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile mazeret bildiren  avukatı Ali Ulvi Çağıran ise gelmedi.

 Duruşmada, sanık Cem Yılmaz'ın davayla ilgili Beşiktaş Çağlayan  Adliyesine verdiği savunması dosyaya alındı.

 Avukat Rengin Gönenç Yüksel, sanığın verdiği ifadeye katıldıklarını  belirtti.

   Avukat Çetin Yüksel ise Cem Yılmaz'ın bir suçu bulunmadığını ifade  ederek, "Müvekkilimizin herhangi bir suçu yok. Attığı twitlerin de müştekiye 'Sen  yaptın' gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim müştekinin bir  öğretmenin ölümüne sebep olduğuna dair bir bilgisi yoktur. Müvekkilim basında  öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı kişiliğiyle  yapmıştır." diye konuştu.

  Yüksel, Yalova Valisi'nin ifadeleri ve iddialarına ilişkin, "Atılan  twitler eleştiridir, itham yoktur. Gerek Yargıtayda, gerek Avrupa İnsan Hakları  Mahkemesinde (AİHM) kararlar var. Kamu yöneticileri, siyasetçileri eleştiri bir  görev mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla  olmalıdır." ifadelerini kullandı.

  Hakim, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

  Cem Yılmaz'ın avukatının açıklamaları

 Cem Yılmaz'ın avukatlarından Çetin Yüksel, duruşma çıkışında  gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmaya müşteki tarafın  gelmediğini  hatırlattı.

  Yargılanmanın konusunu herkesin bildiğini dile getirerek, şöyle  konuştu:

   "Bizim ifade ettiğimiz şuydu; kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin  eleştiri konusunda gerçekten açık olmaları gerekiyor. Bu husus da gerek bizim iç  hukukumuzda kararlar, mevzuat hükümleri gerek uluslararası hukukta, AİHM'nin  kararlarında yüzlerce örneği var. Kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin bu tür  eleştirilere açık olması gerektiği konusunda. Biz de onu söylüyoruz. Bu  eleştiriler herhangi bir şekilde rencide etmek amacıyla zaten algılanmamalı."

 Vali Selim Cebiroğlu'nun, 27 Mart 2015'te ziyaret ettiği Yalova Termal  Fen Lisesinde, öğretmen Halil Serkan Öz'ü azarladığı iddia edilmişti. Öz, bu  olaya tepki amacıyla bazı sendikalar tarafından 3 Nisan 2015'te Yalova'da yapılan  yürüyüşün ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. Cem Yılmaz, bu olay  üzerine sosyal medya üzerinde paylaşımlarda bulunmuştu.

 Öte yandan, Vali Cebiroğlu hakkında öğretmen Halil Serkan Öz'e hakaret  ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yapılan suç duyurusuna ilişkin  Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verilmiş, Bursa Sulh Ceza  Mahkemesi de itiraz sonucu yapılan başvuruda, kovuşturmaya yer olmadığına ve  yargılama talebinin reddine hükmetmiş, Yargıtay takipsizlik kararını onamıştı.

Vatan