Silivri Cezaevi’nde Cem Garipoğlu’nun intihar etmesinin ardından Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, “Müvekkillerimizde şüphe oluştu” diyerek ailenin talebi üzerine Silivri Başsavcısı Lütfi Dursun ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Epözdemir intihar olayını şöyle anlattı: “Hem Silivri Cumhuriyet Başsavcısı’yla hem de soruşturma savcısı Tuğba Hanım’la görüştük. Birincisi kamera kayıtları çalışıyor. İkincisi başsavcı bizatihi olay yerine adli tıp uzmanı götürmüş. Kendisi de öğle saatlerine kadar bu sürece nezaret etmiş. Kalınca kitap poşeti diye tabir edilen bir poşetin üzerinden 3 defa çamaşır ipini dolamak suretiyle 2 defa da düğümleyip sıkmak suretiyle bu intiharın vuku bulduğu, ilk izlenimlerin bu yönde olduğu açıkça beyan edildi.”

GÖRÜNTÜLERİ İSTEDİ

Epözdemir, olay yeri incelemesinin 6 saat sürdüğünü ifade ederek, “Tırnaklar ve DNA incelemesine kadar hepsi savcılık makamı tarafından yapılıyor ve tamamı görüntü ve kayıt altına alınmış. O kayıt ve görüntülerde hükümlü Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği çok net. Tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık” dedi.

Epözdemir, görüntü ve kayıtların kendilerine verilmesini, bu talep kabul görmezse başsavcılık nezaretinde inceleme yapmalarına müsaade edilmesine dair talep sunduklarını söyledi. Başsavcının bunu değerlendireceğini söyleyen Epözdemir, “Ailenin talebi, kamu vicdanının rahatlaması, adaletin tecellisi için böyle bir başvuru yaptık” diye konuştu. (Habertürk)