İZMİR

Türk iklim alanını ihlal etmiş yer aldığı sebebi öne sürülerek düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürmüş yer aldığı açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik ve beraberindeki 6 arkadaşının 3. Sulh Ceza Hakimliğindeki durdurma müzekkeresinde, '6136 mahdut Yasa'nın 13/2 maddesinde planlı korkutan özellikte ve sayıda ateşli silahlarla Adana ilinden İzmir'e geldikleri anahtar bagajında bulundurdukları, meşkûk Murat G'nin bu silahlardan dü adedinin namına ilgili bulunduğunu bildirme ettiği' ifadeleri toprak aldı.

Sulh Ceza Hakimliğinin durdurma müzekkeresinde, 'Silahların bulunuş şekli, korkutan özellikte ve sayıda bulunmaları, suçun mahiyet ve mahiyeti bulunan tutanak durumu, delillerin hâlâ toplanamamış olması, yasada tamlanan müşterek durdurma sebebinin var olması, müeccel zeval düşüncesince belirlenen ukubet miktarı dikkate alındığında şüphelilerin savuşma şüphesinin bulunduğu, tamamı bu hususlar baş başa değerlendirildiğinde tutuklamanın endazeli yer aldığı ve tutuklamadan muhtemel gayenin, adli arama hükümleriyle sağlanamayacak olması dikkate alınarak, şüphelilerin CMK 100 ve müteakip maddeleri layıkıyla değişik tutuklanmaları' ifadesi toprak aldı.

Zanlıların avukatlarının ise mahkemede icra ettikleri savunmada, silahların zeval ika etmek düşüncesince değil, düzenlilik şartıyla bulundurulduğunu, bu silahların Alparslan Çelik'e ilgili olmadığını tabir ettikleri öğrenildi.

Çelik'in başkaca 4 dosyadan elan arandığı belirleme edildi

Cezaevine gönderilen Alparslan Çelik'in emniyette meydana getirilen pus izi ve etiket belirleme işlemleri esnasında başkaca 4 dosyadan elan arandığı belirleme edildi.

Çelik'in, 2 ayrı vakada 'sahte para' suçundan karşı mukannen 2,5 sene dam ve 2 bin liralık mal cezası bulunmuş yer aldığı belirlendi. Zanlının, başkaca 'hükümlünün kaçmasına yardım' ve 'dolandırıcılık' suçlarından da Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirtildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA