Aydıncık Belediyesi ile Hal Müdürlüğü tarafından Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gönderilmek üzere hazırlanan 26 ton meyve ve sebzenin yüklendiği sırada çalışanların yanına yaklaşan 53 yaşındaki Buldurluoğlu, kolilerin asker ve polislere gönderildiğini öğrenince destek olmak istedi. 'Ne yapabilirim oradaki kahramanlar için? Dua ediyorum ama ben de bir şey göndermeliyim' diyerek cebindeki tüm para olan 1 lirayı görevlilere veren Buldurluoğlu, paranın az olmasına rağmen 3 elma da olsa asker ile polislere destek olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine duygulanan görevliler, aralarında 400 lira toplayarak, 'Teyze bu parayı senin için topladık. Ne istiyorsan söyle kasalara ekleyelim' deyip hazırladıkları koliyi de diğer yardımların yanına koydu.

  O AN O 1 LİRA BENİM İÇİN 1 MİLYAR KADAR DEĞERLİYDİ

Buldurluoğlu, 'Dokuma kursuna gidiyordum. Giderken yanıma 1 lira aldım, acıkırsam ekmek alır yerim diye. Halde işim vardı. Kalabalık görünce ne oldu diye sordum. Gelen birşeyler bırakıp gidiyordu. Yardım kampanyasıymış. Ne zaman gideceğini sordum. Saat 14:00'da gideceğini, elimde ne varsa verebileceğimi söyledir. yanımda 1 lira olduğunu ve kabul ederlerse vermek istediğimi söyledim. 'O vereceğin bir lira bin liradan daha değerli. Senin gönlün zengin' dediler. Çok duygulandım, anlatamam. İnsan kendini o şehitlerin, insanların yerine koyuyor. Duygulanınca bir şey diyemeden döndüm. Polislerimiz, askerlerimiz şehit oluyor orada. Aklıma gelince duygulandım. Kızımın amcası Diyarbakır'da vuruldu, gazi oldu. Daha fazla param olsa hepsini verirdim. Yeri gelince 1 lira çok değerli. O an o 1 lira benim için 1 milyar kadar değerliydi. Benim herhangi bir gelirim yok, iş arıyorum geçinebilmek için' dedi.Buldurluoğlu'nun 18 yaşındaki kızı Dilek Mincir ise, 'Olayı akşam öğrendim. Öğrenince duygulandım. Annemle gurur duyuyorum. Hissettiklerimi anlatamıyorum. Amcamdan biliyorum. 2 çocuğu var ve çok zor. Allah askerlemize güç, kuvvet, sağlık versin. Şehitlere rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Annemle gurur duyuyorum' diye konuştu.

BAHŞETTİĞİN 1 TL İLE NELERE SEBEP OLACAĞINI YAKINDA GÖRECEKSİN

Yardım TIR'ı yola çıkmadan önce bir not yazan İlçe Emniyet Müdürü Orhan Evran, yaşanan olaydan etkilenmesine üzerine notu koyduğu zarfın üzerine Buldurluoğlu'nun verdiği 1 lirayı yapıştırıp, şoförden notu bölgedeki komutana vermesini istedi. Yardım TIR'ının ve notun komutana ulaştırılmasının ardından yaşanan olaylar asker ve polisleri de duygulandırdı.Zarfın kendilerine ulaşmasıyla duygusal anlar yaşayan yetkililer, 1 liranın üzerinde bulunduğu zarfın fotoğrafını paylaşıp, 'Sağol Şerife Teyze, varol. Bu 1TL gücümüze bin kattı, üzerimizdeki tüm yorgunlukları, yılgınlıkları attı, savurdu. Daha yeni, sanki bugün başladık hainleri temizlemeye, tüm gücümüzle. Belki de bugüne kadar aldığımız en anlamlı hediyeyi lütfettin burada mücadele eden Güvenlik Kuvvetlerimize. Şundan eminiz ki bu yüce milletin bağrında daha yüzbinlerce, milyonlarca Şerife teyzeler var. Bize 1TL gönderme fırsatı bulamayan kardeşlerimiz, ablalarımız annelerimiz, teyzelerimiz, ninelerimiz hepiniz sağolun, varolun. Bizleri dualarınızda eksik etmeyin. Şerife teyze, o bize meyve alın diye bahşettiğin 1 TL ile nelere sebep olacağını yakında göreceksin' mesajını yazdı.

Kaynak: DHA