Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini söyledi. Çavuşoğlu, "104 FETÖ mensubunu Türkiye'ye getirip adalete teslim ettik" dedi.Çavuşoğlu, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasının elebaşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandığını, bunların şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildiğini, üçüncü ülkelere sınırdışı edilenlerin yanı sıra, 21 ülkeyle ikili işbirliğiyle toplam 104 FETÖ mensubunun Türkiye’ye gelmesinin sağlandığını açıkladı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha

ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alan tasarıların iptali için çalışıyoruz. (PKK elebaşları için ödül) Geç ve yetersiz, sahada neticesini görmek istiyoruz.Münbiç Yol Haritası kapsamında ise, ABD’yle 1 Kasım 2018 tarihinden bu yana müşterek devriyeler icra ediyoruz. Bu yol haritasının nihai hedefi PYD/YPG terör örgütünün Münbiç’ten tamamen çıkarılması ve bölgenin kontrolünün gerçek sahiplerine iade edilmesidir, bunun takipçisi olacağız.Şu ana kadar ülkemizden Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine 260 binden fazla mülteci dönmüştür.Alman yetkililer FETÖ konusunda Türkiye'nin taleplerini karşılamaktan çok uzak.Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçireceğiz.Vize serbestisi için kalan 6 kriter için çalışmalara yeniden başladık. İran bizim önemli bir komşumuz. ABD yaptırımlarını doğru bulmuyoruz. Yaptırımlara karşıyız. Yaptırımların gerek İran halkı, gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için ABD başta olmak üzere tüm taraflarla yakın işbirliği içindeyiz. ABD’nin tek taraflı kararları tüm dünya sistemini olumsuz etkilemeye başladı.ABD’yle ilişkilerimiz, NATO üyeliğimiz ve AB üyelik sürecimiz dış politikamız bakımından temel ve stratejik öncelikler arasında.ABD ile ilişkilerimizi 2019 yılında normal seyrine döndürmek iradesine sahibiz. Yapıcı tutumumuz karşılık gördüğü ölçüde ilerleme kaydedeceğiz.Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği, karşılaştığımız her türlü siyasi engele rağmen, en önemli stratejik hedeflerimizden biri.

"AB süreci"

Bizim için AB süreci herhangi bir dış politika meselesi değil.Ülkemizdeki siyasi, ekonomik ve sosyal dönüşümü destekleyen, daha müreffeh Türkiye hedefimizin ayrılmaz bir parçası. AB Bakanlığı, Dışişleri’ne bağlı bir Başkanlık olarak yapılandırıldı. AB Başkanlığının özerk yapısının korunmuş olması, AB sürecindeki kararlılığımızın önemli bir göstergesi.Önümüzdeki dönemde reformlara devam edeceğiz.Vize serbestisi için kalan altı kriter için çalışmalarımızı yeniden başlattık.  Yargı ve Temel Haklar ile Adalet, Özgürlük ve Güvenlik alanlarına odaklanacağız. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin denetim sürecinden çıkmayı hedefliyoruz. OHAL’in kaldırılması ve OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun kurulmasıyla, halihazırda iki önemli önceliği zaten karşıladık. Diğer alanlarda da gerekli adımları atacağız. Çoğu Avrupa ülkesiyle ilişkilerimiz son derece olumlu.

https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-cavusoglundan-feto-aciklamasi-104-kisinin-iadesi-saglandi