Başbakan Davutoğlu, İran ile ilişkilerde değişik görüşler olsa da bölgedeki çatışmaların sona ermesi düşüncesince eş görünge geliştirilmesinin iri ehemmiyet taşıdığını tabir etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi görüşme düşüncesince gittiği İran'da, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yle eş matbuat toplantısında konuştu.

Davutoğlu, 'İran'la düet ilişkilerdeki iri potansiyeli değerlendirirsek, alanımızda şu anda bahis konusu bulunan istikrarsızlıkları, yıldırı tehdidini ve ahi kavgasını da engel olmak kadar eş müşterek zeminde buluşmamız kolaylaşır. Bölgemizdeki ahi kavgasının sona ermesi, budunsal ve anlayış çatışmalarının durması düşüncesince Türkiye ve İran'ın eş birtakım perspektifler geliştirmesi iri müşterek ehemmiyet taşır' dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

'Bazı mevzularda değişik görüşlere cemaat olabiliriz ama tarihimizi ve coğrafyamızı değiştiremeyiz. Bu tarih, kadim müşterek komşuluk tarihidir. Coğrafyamız da birbirini bitiren coğrafyalardır ve ister özel, birlikte görüşmemizde gerekse heyetlerarası toplantıda bu dünkü devri nite şekillendireceğimiz dair ehemmiyetli adımlar attık.'

Kaynak: AA