çArşı grubuna açılan davanın ilk duruşması başladı... Dava öncesinde salonda tartışma çıktı.

Gezi Parkı Direnişi'ne ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı üyesi 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Dava öncesi Çarşı'ya destek için taraftarlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmaya başladı. Beşiktaş taraftarı bir grup, Çarşı pankartı açarak sloganlar eşliğinde adliye önüne geldi.

"BERKİN ELVAN ONURUMUZDUR"

İçeride çArşı'nın darbeye teşebüs davası sürerken, Beşiktaş taraftarı, her yer Beşiktaş İnönü , Beşiktaş çarşı faşizme karşı sloganları atıyor. Berkin Elvan onurumuzdur sloganları atılıyor. Adliye stadyuma döndü, meşaleler yandı.

Kalabalık giderek artıyor. Adliye'de, Gezi'de alışık olduğumuz görüntüler var. Çarşı'ya LGBTİ ve Anikapitalist Müslümanlar da destek veriyor.

35 kişinin yargılandığı dava başlamak üzere. İstanbul Adalet Sarayı'nın içinden ilk fotoğraflar gelmeye başladı.

çArşı grubu üyeleri İstanbul Adalet Sarayı içerisinde "Siyah-beyaz, en büyük çArşı" şeklinde sloganlar atıyor.

Adliye önünde meşaleler yandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi önünde toplanan taraftarlar, "O kapıyı kır, o kapıyı kır, Beşiktaşlıysan o kapıyı kır" sloganları atıyor.

SALONDA TARTIŞMA ÇIKTI

Dava başlamak üzereyken davayı izlemek için İstanbul dışındaki illerden gelen avukatlar ile hakim arasında tartışma çıktı.

Avukatları salondan çıkarmak isteyen hakim, "Anayasa'nın 141. maddesine göre bu davayı izleyebiliriz. Eğer salon yetmiyorsa büyük salona alın" yanıtını aldı.

BERKİN'İN AİLESİ SALONDA

Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulduktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ailesi de salonda davayı takip ediyor.


cumhuriyet