İzmir Adalet Sarayı'nda meslektaşların çantalarını çaldığı iddiasıyla, Avukat K.Ö. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir Adalet Sarayı'nda geçtiğimiz Eylül ayında Avukat Bayram Özcan'ın içerisinde 5 bin lira ile cep telefonu bulunan çantası çalınmış, kamera kayıtlarını inceleyen polis, Özcan'ın çantasını götüren kişinin Avukat K.Ö. olduğunu belirlemişti.
Savcı K.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

3 ay hapsi çıktı

Bu gelişmeler yaşanırken Avukat K.Ö, bu kez meslektaşı Mustafa Çağlayan'a ait çantayı çaldı. O sırada tuvalette bulunan Avukat Bayram Özcan, K.Ö'yü takip edip, durumu polise bildirdi. Çağlar'ın çantası merdiven boşluğunda bulundu. Avukat Özcan, Avukat K.Ö'nün polis tarafından yakalanmasını sağladı. Çanta üzerinde parmak izi incelemesi yapıldı.

Her iki olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram'la görüşen K.Ö. suçlamaları kabul etmedi. K.Ö. tutuklama talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Hakimilği'ne sevk edildi. Burada da suçlamayı kabul etmeyip, ifadesini tekrarlayan K.Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak K.Ö'nün, 'hapsen tazyik' nedeniyle arandığı, hakkında 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. Bu nedenle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Çalınan çantalarla ilgili soruşturmanın birincisi tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Avukat K.Ö. hakkında, 'hırsızlık' suçundan İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis cezasıyla dava açtı. İkinci çantayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, bununla ilgili olarak ayrı bir dava açılacağı öğrenildi.


Yeni Asır/ALİ EYCE