Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme bağlı mevzularda değerlendirmelerde bulunuyor.

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yıldırı örgütü karşı icra ettiği açıklamada, 'Örgüt, zamanı süresince tek bulunmadığı denli baş döndürücü desteği almaktadır, haricen almaktadır. Bu denli silahlı, cani, katil ortak teşkilat ortak sulh havarisiymiş üzere gösteriliyor evren kamuoyunda.' ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'ya müteveccih operasyonları da değerlendiren Kurtulmuş laflarına şu şekilde bitmeme etti:

'Terör dediğimiz hoppadak karşımızdaki biraz bin militandan ibaret ortak maslahat değildir, Türkiye'nin ölümsüzlük meselesidir. Bununla ilişik de ciddiyetle bu sürecin üzerinde gidilmektedir. umut ederim ki akıbet alınır. Ama 'şu güneş biter, bugün biter' erişmek kusur olur, kamuoyunu yanıltma olur.'

'Biz devleti, milleti destek olmak mecburiyetindeyiz'

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Biz devleti, milleti destek olmak mecburiyetindeyiz. Kimseyi nahak yere suçlayarak, kimsenin bireysel, ferdî haklarına saldırıda bulunmayız. Burada FETÖ örgütüyle meydana getirilen mücadele, hususiyet içinde meydana getirilen ortak mücadeledir, bitmeme edecek bulunan ortak mücadeledir. Nasıl 'PKK ile uğraş ne devir bitecek' derseniz, 'FETÖ grubuyla uğraş ne devir bitecek' derseniz, onun da tarihini veremeyiz.' biçiminde konuştu.

Kaynak: AA