ÇANAKKALE SERBEST MUHASEBECİ  MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BASIN AÇIKLAMASI

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 22.Olağan Seçimli Genel Kurulunu 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Kolin Otelde gerçekleştirdi.

Genel Kurula, CHP Milletvekili Ali Sarıbaş , İl Defterdarı Sacide Şakar, Baro Başkanı Bülent Şarlan,Türmob Disiplin Kurulu Başakan Yrd. İbrahim Değirmenci, İzmir SMMMO Yöneticileri,Manisa SMMMO Yöneticileri  çok sayıda davetli ve üyelerin yoğun katılımıyla  gerçekleşti.

Genel Kurul başkanlık divanının seçiminden sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasıyla, geçen 3 yılın değerlendirilmesini yapan Oda başkanı Hakkı Alacaoğlu gündemin öne çıkan konularınada değindi. Konuşmasında aşağıdaki konulara değindi;

canakkale-smmmo-genel-kurul-divan

Avrupa ekonomisi ağır krizler yaşadığı, bazı Avrupa ülkelerinin kredi notu düştüğünü, bu yıl ve önümüzdeki yıl içinde alınan tedbirlerle krizin aşılacağını beklediklerini bu krizin ülkemizi de etkilediğini belirtmiştir. Huzur ortamının gelmesi, yatırımların ve  üretimin artması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte işsizliğin azalacağını, ekonomik büyümenin  artarak devam edeceğini belirtti.

              İlimizde üretilen bazı zirai ürünlerin Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve sıralamada ilk sıralarda yer alması, İstihdamın yaklaşık %40’nın bu sektörde olması nedeniyle tarım sektörünün gelişmesi, üretim kalitesinin ve ihracatının artırılması gerektiğini, ilimiz tarihi eserler bakımından diğer illere göre çok avantajlı olduğunu  ziyaretçi sayısında artış olduğunu, fakat geceleyen turist sayısında aynı oranda artış olmadığını, yabancı ziyaretçi sayısının da çok az olduğunu, tesis sayısı ve yatak kapasitesin artırılması gerektiğini belirtti.  İlimizin uzun vadeli vizyonuna erişmesi için turizm ve kongre merkezi haline getirilmesi gerektiğini.

Markalaşma konusu ve yurtdışı tanıtımlarına verilen desteklere ilave olarak yerel destekler bulunmalı, yapılan çalışmaların daha geniş katılımlı olması, Çanakkale halkının bu konu hakkındaki duyarlılığının artırılması gerektiğini.  Kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının daha fazla birlikte çalışması, her kuruluş kendi alanında bilgilendirme ve eğitim projeleri yapması ve bu projelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı aklanması ve bütçe önerisinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Genel Kurul Sona erdi.Tek Liste ile girilen seçim 19 Mayıs 2013 Pazar günü oda hizmet binasında yapıldı.150 den fazla üyenin oy kullanması ile gerçekleştirilen seçimde  Oda Başkanı Hakkı Alacaoğlu tekrar güven tazeledi.  Başkan, Yönetim Kurulu mazbatalarını aldıktan sonra yapacakları görev dağılımının ardından görevlerine kaldıkları yerden devam edeceğini belirtti.

Hakkı ALACAOĞLU

Başkan

Katılımcılar;
canakkale-smmmo-genel-kurul

Katılımcılar;


canakkale-smmmo-genel-kurul2



siyamiözkan.com