İSTANBUL/ADIYAMAN

İstanbul ve Adıyaman'da Çanakkale şehitleri için sabah namazında Kur'an-ı Kerim okundu, nan ve çorba dağıtıldı.

İstanbul'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi çeşidinden Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı zımnında planlı programda, Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazı sonrası Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programa eklenmiş bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'Şehitlerimizin hatıralarına çorba dağıtılıyor. Biz de bu fırsat ile etraflı Çanakkale şehitlerimize, onlardan ilk ve sonraları şehit bulunan tamamı atalarımıza, başta akıbet devirde vatanın ayrılamaz bütünlüğü için savaş eden, yıldırı savaşı karşıcı bu uğurda canını feda fail şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyorum. Gazilerimize acele şifalar diliyor, gönül borcu ve şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da Kur'an-ı Kerim ve rahmet ve saygıyla şehitleri andıklarını belirterek, 'Onların içtiği çorbadan içerek, yedikleri ekmekten yiyerek onları şimdi dobra anlamaya çalışıyoruz' halinde konuştu.

Namaz ve duaların arkası sıra vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve nan ağırlama edildi.

Adıyaman

Adıyaman'da da Yenipınar Cami'de sabah namazında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı hasebiyle dualar edildi, tespihler çekildi.

Dua programının arkası sıra vatandaşlara cephedeki askerlerin anısına mobilyasız nan ve çorba ağırlama edildi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Çanakkale zaferinin sene dönümünü hasebiyle Türkiye'de etraflı camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu 'Şühedanın izinde, huzurda niyazdayız' programı kapsamında sabah buluşması yapıldığını söyledi.

Öztürkçü, şehitleri hatırlamanın ve onlara afsun etmenin bu millete beraberinde namus borcu bulunduğunu dile getirdi.

Duaların aşırı ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Öztürkçü, 'Onların şefaatine mazhar olmak, milletimizin birlik, beraberliği, kardeşliği, huzuru, vatanımızın ayrılamaz bütünlüğü için her daim beraberce Cenab-ı hakkın dergahına el açarak niyazda bulunduk. Cenab-ı Mevlam dualarımızı benimseme etsin. Bu cins toplantılar, beraberinde araya gelmeler, beraberce afsun etmeler aşırı önemlidir. Cemaatte yağmur vardır. Bizim görevimiz vazifemiz bu canlılığı pörsümemiş tutmak' halinde konuştu.

Kaynak: AA