ÇANAKKALE

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı zımnında Gelibolu Tarihi Alanı'nda 18 Mart'ta gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı.

Şehitler Abidesi'nde, tören atak programı çerçevesinde meydana gelen provalarda, 2. Kolordu Komutanlığında vazifeli askerler mızıka eşliğinde boğaz töreni, arkası sıra hürmet atışı gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, provaları takip etti ve tören dalında da araştırmalarda bulundu.

Bu arada, şehitlik ve anıtları ziyarete mevrut vatandaşlar, askerlerin fotoğraflarını çekti.

16 ve 17 Mart'ta dü prova elan yapılacak

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan, AA muhabirine, 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nde yapılacak tören düşüncesince hepsi hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Bu mevzuda nice güruh yaptıklarını özetleyen Gürkan, şöyleki konuştu:

'Kanunla törenlerin yapılması bizlere verildiğinden ötürü ilgilendiren dört başı mamur kurumları biriktirerek bu törenin en afiyet biçimde gerçekleştirilmesi düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Bugün birlikte prova gerçekleştirdik. Provada, 2. Kolordu Komutanlığı, Valilik ve gayrı hepsi firmalar ulama sağladılar. Bu çalışmanın devamında 16 Mart'ta gine birlikte prova elan gerçekleştireceğiz. 17 Mart'ta Türk Yıldızları ve donanmanın birlikte provası olacak. 18 Mart'ta da Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü her daim bu arada bu bölgede gerçekleştirmiş olacağız' dedi.

Kaynak: AA