ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Aziz şehitlerimizin içsel nezdinde ortak defa şimdi yalan veriyoruz ki, esbak bulunduğu kabilinden çağ de vatandaşlarına zulmeden, içki döken mükemmel diktatörlerin ve insanoğlu yaşamını hiçe sayan yıldırı örgütlerinin dört dörtlük karşısında arazi alarak 'Çanakkale Geçilmez' ruhunu yaşatacak ve martir kanlarıyla yoğrulmuş yurt toprağımızın asaletine, izzetine, şehitlerimizin hatırasına akıllıca davranacağız' ifadesini kullandı.

Davutoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı zımnında yayımladığı mesajında, Çanakkale şehitlerini gönül borcu ve şükranla yad ettiğini belirtti.

'Vatan emanetini sonsuza denli koruyacağız'

Şehitlerin ermiş hatıraları uğrunda hürmetle eğilirken, içsel huzurlarında canları ve kanları pahasına bıraktıkları yurt emanetini sonsuza denli koruyacaklarına yalan verdiğini tamlayan Davutoğlu, ermiş kahramanların Çanakkale'de adamlık tarihinin en asaletli ve en haysiyetli destanlarından birtanesini yazdıklarını anlatım etti.

Çanakkale şehitleri ve gazilerinin destani mücadelesinin bağımsızlık mücadelesinde, kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'ne ruh ve anlam verdiğine ayraç fail Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

'Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi bulunan ve al bayrağımızı ortak şimdi katiyen indirilmemek kıl payı göndere çekici martir ve gazilerimizin bağımsızlık aşkı cumhuriyetimizin üstünde yükseldiği değerlere çoğalan ortak mefruşat olmuştur. Yine Çanakkale Savaşı'nda, tek gücün, kudretin, silahın ve hızla gelişen teknolojinin yüreklerdeki inan gücünün üstünde olamayacağını, inan mahmul yürekleriyle Seyit Onbaşı ve nasip arkadaşlarının, Mustafa Kemal ve tarz dostlarının dönemin en çelimli ordularını mısra getirerek onlardan baş döndürücü şimdi donanımlı ve üstün olduklarını görmüştük.

'Bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları belirmek olsun”

101 sene evvel milletimizin eksiksiz unsurlarından gailesiz şehitlerimiz ermiş ve temiz kanlarıyla yazılan Çanakkale Destanı nasip donanması fail ortak ulus olmamız biçiminde tek zorbalığa, tek güce ve tehdide sorumluluk eğmeyeceğimizin destanı yerine bugünlerimiz düşüncesince de biricik ortak esin kaynağıdır. O gün, yedi düvele huzur özgürlük savaşı vererek Çanakkale'yi geçilmez kılan türkiye ve milletimiz Allah'a hamdolsun ki çağ de mazlumların sonuç sığınağı ve insanoğlu adalet ve özgürlükleri ile ahbaplık devleti ilkin peyda etmek kıl payı eksiksiz insanca değerlerin savunulduğu sonuç kaledir. Aziz şehitlerimizin içsel nezdinde ortak defa şimdi yalan veriyoruz ki, esbak bulunduğu kabilinden çağ de vatandaşlarına zulmeden, içki döken mükemmel diktatörlerin ve insanoğlu yaşamını hiçe sayan yıldırı örgütlerinin dört dörtlük karşısında arazi alarak 'Çanakkale Geçilmez' ruhunu yaşatacak ve martir kanlarıyla yoğrulmuş yurt toprağımızın asaletine, izzetine, şehitlerimizin hatırasına akıllıca davranacağız.'

Başbakan Davutoğlu, 'Tarih uğrunda yalan veriyoruz ki, ülkemizi, devletimizi, milletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz isteyerek koruyacağız. Çanakkale şehitlerimizi dualarla anarken, toprağımıza lahut kanıyla ruh sağlayan bugünkü şehitlerimize de Allah'tan rahmet, milletimize sabır, ağırbaşlılık ve dayanıklılık diliyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları belirmek olsun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hatice Özdemir

Kaynak: AA