SİİRT

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Siirt'te sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, Kooperatif Mahallesi'ndeki TÜGVA Siirt İl Temsilciliği hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğunu iddia eden ana muhalefet zihniyeti ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi.

"Muhalefet zihniyeti aynı zamanda bu milletin düşmanlarıyla birlikte olup, bu milleti denize dökmekte kararlı bir zihniyet." diyen Erdoğan, bunların yine bu ülkenin düşmanlarıyla 'hayır' kampanyasını her türlü yalanı kullanmak suretiyle, insanların kafalarını karıştırarak sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

Yunanların İzmir'de denize döküldüğünü, o zaman onların arkasında Avrupa ve emperyalist güçler olduğunu anlatan Bilal Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen şimdi 'Bunları denize dökeceğiz, emperyalizme son vereceğiz' diyorsun ama emperyalistler senin arkanda. Sen kimi denize dökeceğini iddia ediyorsun? Demek ki bu milletin ta kendisini sen bu topraklardan sürmeye çalışıyorsun. Ama biz zaten bu CHP zihniyetine alıştık. Bunlar yıllarca bu milletin iradesine saygısızlık ettiler, bizlere 'Göbeğini kaşıyan adam' dediler, 'Bu cahil milletle benim oyum bir mi olacak' dediler."

"'Çanakkale geçilmez' dedirten ruh 15 Temmuz'da yeniden canlandı"

Erdoğan, "Ondan sonra dönüp geliyor, halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'na 'Kendini tek adam yapmaya çalışıyorsun' diyor. Takdiri size bırakıyorum. Ama Türkiye'nin birlik ve beraberliği, 15 Temmuz ruhu, Çanakkale'de 72 milleti bir araya getirip, bu milleti bu topraklardaki insanları düşmanlarına karşı 200 bin şehide rağmen savaştıran, 'Çanakkale geçilmez' dedirten ruh var ya, işte o ruh 15 Temmuz'da İstanbul, Ankara ve Siirt'te yeniden ayağa kalktı, canlandı." ifadelerini kullandı.

Tarihte Kurtuluş Savaşı'ndan beri hiç olmadığı kadar bu milletin birlik olması için bir fırsat doğduğunu anlatan Erdoğan, bu fırsatın 16 Nisan ile kurumsallaşacağını vurguladı.

"16 Nisan CHP'nin de kurtuluşunu sağlayacak"

Erdoğan, Türkiye'de darbecilerin anayasa yaptığını ve "Darbeciler anayasa yaptı" diye kimsenin dokunmadığını ifade etti. Bilal Erdoğan, "Ne zaman ki Meclis anayasa yapmak istedi 'Olmaz' dediler. Neden olmaz? 'Çünkü bu millet bu işlerden anlamaz' dediler. 'Darbe yapanlar anlar, bu milletin seçtikleriyle ülke yönetilmez' dediler. İşte o bizi denize dökmek isteyen CHP zihniyeti devamlı bunu söyledi." diye konuştu.

16 Nisan'ın CHP'nin de kurtuluşunu sağlayacağını belirten Erdoğan, "Çünkü 16 Nisan'da muhalefet etmek, halkın değerleriyle kavgalı bir şekilde yapılamayacak, mümkün olmayacak. 16 Nisan'dan sonra sen yüzde 51'e talip olmak zorunda olacaksın. Halkıyla daha uzlaşmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet de vakfın yeni bir hizmet binasını açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törene, Vali Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Zekeriya Güneş

Kaynak: AA