ÇANAKKALE BARO BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN’IN 
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI 
NEDENİYLE YAYINLADIKLARI MESAJ 

Çanakkale’nin ve Dünyanın İşçileri, 
Çalışanlarımızın, emekçilerimizin ve işçilerimizin “Birlik-Mücadele-Dayanışma” günü olan 1 Mayıs’ı yine büyük bir coşkuyla ve sevinçle kutluyoruz. 

1 Mayıs’ta işçilerimizle kol kola yürüyen, hakları savunan avukatlık mesleğinin mensupları olarak, haklarının peşinde koşan işçilerimizin büyük ve evrensel bayramına, her 1 Mayıs’ta olduğu gibi yine heyecanla iştirak ediyoruz. Bu ülkede biz hukukçular da emekten yana tarafız. 
Türkiye, maalesef, hergün 3 ila 7 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği bir ülkedir. 23 Nisan’ı geride bıraktığımız günlerde Türkiye, maalesef, 8 milyon 397 çocuk işçinin bulunduğu bir memlekettir. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de işçiler güvencesiz ve mutsuzdur.

DİLEĞİMİZ; işçilerimizin özelleştirme, taşeronlaştırma, esnek çalışma, örgütsüzleştirme, sendikasızlaştırma, talihsiz ölümler ve işten çıkarma gibi daha birçok sorunun bitmesidir. 
ARZUMUZ; Emeğin sömürülmediği, insan onuruna yakışır ücretlerin verildiği ve can güvenliğinin teminat altına alındığı bir Türkiye ve Dünya’dır. 
TEMENNİMİZ; gerginlikten, kutuplaşmalardan uzak, huzurlu ve bayram tadında 1 Mayıs’ları kutlamaktır. 1977 Taksim Olaylarının çözülmesi, o vahşeti yaratanların bulunması, yanısıra tüm faili meçhullerin gün yüzüne çıkarılması ise maziden gelen değişmez beklentimizdir. 

Emekçilerimizin yıllardır dile gelen kaygılarının artık bitmesini bekliyoruz. Tüm emekçilerimizin insan onuruna yakışır ücret ve çalışma imkânlarına kavuştuğu günler görmeyi umut ediyoruz. 1977’de Kazancı yokuşunda ölenleri, alın teriyle ekmeğini kazanırken hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Bu vesileyle Çanakkale Barosu’na bağlı tüm değerli meslektaşlarım adına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz. Saygılarımla. 


Av. Bülent ŞARLAN 
Çanakkale Baro Başkanı