İSTANBUL

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin'le, olayda kullanılan silahı temin ettiği öne sürülen Sabri B'nin saldırı günü görüştüğü ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin'in olay günü adliyeye 08.00'de geldiği, öğle saatlerinde eve gittiği, ardından Sabri B. ile buluştuğu ve tekrar adliyeye gelerek saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Olayın ardından Sabri B'nin, saldırıyı organize ettiği ileri sürülen Ergün C. ile buluştuğu iddia edildi.

Şahin'in emniyetteki ifadesinde, "Olayda kullandığım silahı bir hafta önce Sabri B'den bedelsiz olarak aldım" dediği öğrenildi. Sabri B'nin ise bu suçlamaları reddettiği ve silahla bir ilgisi olmadığını söylediği belirtildi.

Öte yandan, Şahin'in eşinin emniyette verdiği ifadede, "Olay günü Murat öğle saatlerinde eve geldi, dolaptan bir şey alarak beline koydu" dediği bildirildi.

Murat Şahin gözaltına alındıktan sonra 4 şüpheli buluştu

Bugün adliyeye sevk edilen Ergün C, Sabri B, Sedat B ve Selçuk M'nin, saldırıdan 3 gün sonra Florya'daki bir evde buluştuğu güvenlik kameralarına yansıdı.

Polis ekiplerinin yaptığı soruşturma kapsamında, Ergün C'nin saldırıyı organize ettiği, Sabri B'nin olayda kullanılan silahı temin ettiği ve Murat Şahin ile Ergün C. arasında aracılık yaptığı ileri sürüldü.

Selçuk M'nin Ergün C'nin şoförü olduğu belirtilirken, Sabri B'nin ağabeyi Sedat B'nin de Murat Şahin'le birçok telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Adliyeye sevk edilen 4 şüphelinin de suçlamaları reddettiği, olayla bir ilgileri olmadığını söylediği kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu

Kaynak: AA