İngiltere Başbakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İngiltere Başbakanı David Cameron'ın esbak icra ettiği telefon görüşmesinde, Ankara'daki yıldırı saldırısının birlikte Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilke anlaşmasının görüşüleceği bu haftaki Avrupa Konseyi toplantısının da ele alındığını bildirdi.

Başbakanlıktan meydana getirilen açıklamada, Cameron'ın Davutoğlu'nu arayarak Ankara'daki yıldırı saldırısı dolayısıyla taziyelerini ilettiği ve İngiltere'nin desteğini sunmuş olduğu kaydedildi.

Görüşmede Türkiye-AB Zirvesi de ele alındı

Açıklamada, 'Cameron, vakayla ait bilgelik paylaşımı da dahil, Türkiye'ye desteklerini sundu. Başbakan Davutoğlu da bunu kıvançla karşıladıklarını ve Türk hükümetinin İngiltere Büyükelçiliğiyle halihazırda bağlantı şeklinde bulunduğunu söyledi' ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, Brüksel'de güzeşte hafta meydana getirilen Türkiye-AB Zirvesi'nin de ele alındığını bildiren İngiltere Başbakanlığı, 'Geçen hafta uygun kalınan ilke anlaşmasının, bu hafta yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı düşüncesince güzel birlikte asliye oluşturduğu dair bire birlikte görüşü paylaştılar. Bu barışma uygulanırsa insanoğlu kaçakçılarının önünün kesilebileceği ve göçmenlerin Ege'de sakıncalı seyahat yapmaktan kaçınacağı dair da uygun kaldılar' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA