ANTALYA - Ayşe Yıldız

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, etkin kadınların daha çok şiddete sunulan kaldığını belirterek, 'Çalışmayan hanımefendilerin şiddet müşahede payı yüzdelik 38,7, etkin kadınlar ortada şiddet müşahede payı ise yüzdelik 40,7. Mali ortak ulama sağlamasına karşın etkin kadın, çalışmayan kadın derece şiddete sunulan kalıyor' dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) üyesi Kılıç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, herhangi ortak sene hanıma hakkında hızlı uğraş noktasında ağır ortak sosyal duyarlılığın gelişme göstermesi açısından hem üniversiteler aynı zamanda sosyal halkoyu özelinde ağır çabaların bulunduğunu söyledi.

Buna mevzuat ve ahbaplık sistemi açısından da ağır katkıların sağlandığını, altyapıların oluşturulduğunu anlatım fail Kılıç, esas meselelerin başlangıcında hanıma müteveccih şiddetin geldiğini dile getirdi.

Kılıç, hanıma müteveccih şiddette ailenin zenginlik seviyesinin ehemmiyetli olduğunu, ceninisakıt zenginlik düzeyinde yüzdelik 47, mutedil zenginlik düzeyinde olanlarda yüzdelik 38, faziletli zenginlik düzeyindekilerde ise yüzdelik 26,7 olduğuna dikkati çekti.

Kılıç, 'Çalışmayan hanımlarla etkin kadınlar ortada şiddet müşahede açısından sağlam ortak oransal ayrımlılık yok. Çalışmayan hanımefendilerin şiddet müşahede payı yüzdelik 38,7, etkin kadınlar ortada şiddet müşahede payı ise yüzdelik 40,7. Mali ortak ulama sağlamasına karşın etkin kadın, çalışmayan kadın derece şiddete sunulan kalıyor. Bunda çok esaslı, tarihi, sosyolojik ve kültürel ortak yerin çarpıcı bulunduğunu anlatım buyurmak gerekiyor' dedi.

Kaynak: AA