1. Kaybettiğiniz veya çaldırdığınız kimlik belgesi kullanılarak şirket kuruluşu veya temsilci ataması yapılmaması için bölgenizde faaliyet göstermekte olan ticaret sicili müdürlüğüne şahsen veya kanuni temsilciniz aracılığıyla müracaat edilmesi ve kayıp veya çalıntı kimlik belgeniz için kısıtlama talebinde bulunulmalıdır. Bölgenizdeki ticaret sicili müdürlüğünün iletişim bilgilerinehttp://www.ticaretsicil.gov.tr/mudurlukler.php adresinden ulaşmanız mümkündür.

2. Kısıtlama işleminin yapılmasına ilişkin başvurunuz dilekçe ile yapılmalıdır. Bu dilekçe kimlik belgesini kaybeden veya çaldıran kişi veyahut varsa o kişinin kanuni temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.

3. Dilekçe ekinde imzalayan kişinin TC kimlik numarasının yazılı olduğu geçerli bir resmi kimlik belgesinin ve ayrıca kanuni temsilciler için temsil yetkisini ispatlayan belgelerinin asılları ticaret sicili müdürlüğüne gösterilmesi kaydıyla birer örneği yer almalıdır.

4. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra ticaret sicili müdürlüğü tarafından kimlik belgesini kaybeden veya çaldıran kişiye veyahut o kişinin kanuni temsilcisine kısıtlama kaydının devam ettiği süre boyunca herhangi bir ticari işletme veya şirket kuramayacaklarını ya da şirketlerde temsilci olarak görev alamayacakları hususunda yazılı olarak bilgi verilecektir.

5. Kayıp veya çalıntı kimlik belgenizin yeniden elinize geçmesi halinde bölgenizdeki ticaret sicili müdürlüğüne aynı şekilde başvurmak suretiyle kısıtlama kaydı ticaret sicili müdürlüğünce kaldırılacaktır.


http://www.muhasebeweb.com/haber_detay.php?id=3880_Calinti-veya-Kayip-kimlik-belgeleri-ile-adiniza-sirket-kurulmamasi-icin-yapmaniz-gerekenler.html